Nijmeegse Vierdaagse Dag 1 21 juli 2015.

 

 

 

Vanaf de camping rijden er elk uur bussen naar de start in Nijmegen. Ik ga met de bus van 6.15 uur en ben om 6.45 in de stad. Even naar de barometer om te zien hoeveel er zich niet hebben aangemeld en dan naar één van de startuitgangen, waar al vele honderden lopers staan. We mogen nu om 7.15 uur starten, maar je mag blij zijn als je om 7.30 uur bent gescand en aan de tocht kunt beginnen. Even een stukje door de stad, langs het Valkhof en dan de Waalbrug over. Altijd weer een prachtig gezicht. Ook heb je vanaf de brug een schitterend zicht op de Waal en de stad. Wat zijn ze hier toch al jaren bezig. Ook nu nog volop bedrijvigheid. Niet alleen aan de Nijmeegse kant, maar ook bij Lent is het nog een grote bouwput, waardoor de route ook helemaal anders is als voorgaande jaren. Het weer is prima. Fris windje, zonnetje erbij en we lopen lekker door. Loop een stukje op met Hillie en zie dan ineens Charlotte. Samen gaan we verder. We drinken koffie bij het prachtige Romaanse kerkje. Lekkere koffie met cake. Binnen tjokvol, maar buiten is nog plaats. Weliswaar op de grafstenen, maar één keer per jaar is dat geoorloofd. Nu op naar Elst. Voor je er door bent, is er heel wat tijd verstreken met al die wandelaars. We nemen een rustpauze in de tent van Eric en Carla, waar we genieten van soep. Hier treffen we meerdere bekende lopers en sluit Liana zich bij ons aan. Treffen Hans en even later ook Jeanette. Vol goede moed gaan we de Oosterhoutsedijk op, waar sinds 2006 watertappunten zijn gekomen, evenals kraampjes met eten en drinken en natuurlijk niet te vergeten: muziek. Een lang lint slingert over de dijk. Gingen we vroeger rechtstreeks Lent in, nu maken we nog een flinke omweg om in Lent te komen. Dan de Waalbrug op en door de feestvierende straten van Nijmegen terug naar de finish, waar we nog mooi op tijd binnenkomen. Dag 1 zit er al weer op. Gezellig nagezeten en wat gedronken op de rustige plek achter het Julianaplein met bekenden. Dan naar de plaats waar de bus komt om ons naar de camping te brengen. De kop is eraf. Het was een prima dag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code