Nijmeegse Vierdaagse Dag 4. 24 juli 2015.

 

 

 

De vierde dag al weer. Altijd een dag waar je naar uitkijkt! Eerst natuurlijk nog een stuk “normale” route, maar dàn…..bij Mook, waar de 40 km.en de 50 km. erbij komt, ondergedompeld worden in het grote finalefestijn!!!! Een zo’n 10 kilometer lange triomftocht, waarbij je haast verlegen wordt van alle aandacht en applaus. Heb altijd de neiging om voor het hondstrouwe publiek te applaudiseren, dat, weer of geen weer, regen of zonneschijn, altijd maar weer rijen dik langs de kant staat om ons wandelaars òf aan te moedigen òf zoals de laatste dag ons naar de finish te begeleiden onder daverend applaus, muziek, gladiolen, enz. enz.

Elk jaar weer raak ik door dit alles geëmotioneerd! Tot slot langs de afgeladen tribunes, op het Keizer Karelplein en de Oranjesingel. Nog één laatste bocht. De finish in zicht. Voor de laatste keer deze week naar 30-E blauw om me af te melden. Ik neem het cijfertje 12 in ontvangst en ben dolgelukkig, dat ik  het ook dit jaar weer heb gehaald! Dan via een omweg de stad proberen te bereiken, waar Iebele met een bos prachtige gladiolen op me wacht bij……..jawel, patisserie Strik. Koffie (bier heb ik al gehad op de Wedren!!!) met een heerlijk taartje als feestelijke afsluiting van deze 99ste Vierdaagse. Het is niet altijd even makkelijk geweest, maar dat geldt denk ik voor het gros van de wandelaars. Des te groter is dan ook de voldoening om deze Vierdaagse tòch weer helemaal  te hebben kunnen uitlopen. Nu een jaar lang uitkijken naar de 100ste Vierdaagse van Nijmegen!!! Ik hoop, bij leven en welzijn, daar weer bij te kunnen zijn!

  1. Liana

    Wat een prachtig verslag en mooie foto’s. Ik zal de link ook even op W4W zetten. Ik neem aan dat dat wel goed is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code