33ste Brugwandeltocht Groningen 22 augustus 2015.

 

 

Al weer de 33ste keer deze wandeltocht in Groningen. Voor mij echter de 2e keer, want ik was vorig jaar erg enthousiast over de mooie tocht. Wat me wel moeilijk lijkt is om iedere keer weer nieuwe routes te vinden, terwijl het startpunt steeds op dezelfde plaats in Groningen is. Na afloop hadden we het er even over met iemand van de organisatie en die beaamde dat.

Maar laat ik maar bij de start beginnen. Al veel bekende gezichten als ik om goed half 9 arriveer. Best bijzonder, omdat er ook een wandeltocht is in Ternaard, waar veel bekende wandelaars naar toe zijn gegaan, vanwege het feit, dat daar een 40km. tocht kan worden gelopen. Een laatste oppepper voor de Kennedymars van 29 augustus in Wouterswoude. Albert G. heeft voor Groningen gekozen en net als vorig jaar gaan Albert, Roelie en ik met z’n drieën op stap. Het is prachtig zomerweer en het kan wel eens flink warm worden. Zo in het ochtendzonnetje loopt het lekker. De stad uit en al snel lopen we langs de Hoornse Plas, dan nog in het gezelschap van Bert en Elma. Zij lopen harder, wij maken de nodige foto’s en voor je er erg in hebt liggen we al weer een stukje achter. Wat is het toch mooi voor de Groningers om zo’n prachtig natuur- en recreatiegebied in de achtertuin te hebben! Vissers zitten met hun complete uitrusting aan hengelsportmaterialen langs de waterkant en genieten net als wij van deze heerlijke augustusochtend. Na het passeren van een sluisje en weer teruggekomen op het fietspad langs het meer treffen we onverwachts Louis en Cella. Ook aan de wandel, maar volgen een zelf uitgestippelde route. Ook leuk! Heb ik de afgelopen weken ook 2 keer gedaan.

Via de Hoornse Dijk lopen we langs een restaurant, waar we vorig jaar op de terugweg wat hebben gedronken en gaan, en dat is niet door mij verzonnen, het Friese Veen in!!!! En dàt in Groningen, hoe is het mogelijk! Een heel mooi, klein natuurgebied met smalle paden en ook weer water in de nabijheid. Dus af en toe mooie doorkijkjes. Zo bereiken we de eerste (en tevens enige) rustpost van deze dag in een grote sportaccomodatie “Sportrade”. Hier hebben we vorig jaar ook gezeten. We waren geloof ik zo ongeveer de enigen, die hier toen zijn neergestreken en hebben onder het genot van koffie met heerlijke appeltaart verteld over de wandeltocht. En bij terugkomst de organisatie verteld over deze mooie rustplek. En wàt schetst onze verbazing bij het naderen van deze lokatie? Jawel, officieel rustpunt tijdens deze wandeltocht!!!! En dàt hebben ze geweten!! Op een bepaald moment zo’n 70 wandelaars tegelijk!! Spitsuur dus en poot aan om iedereen zo snel mogelijk van koffie te voorzien. Hoewel het nu wat rustiger is geworden, dit keer helaas geen lekker appelgebak bij de koffie, maar een stuk koek. Dan weer verder met de route, waarbij we een keramiekatelier passeren. Roelie maakt ons er op attent en we gaan een kijkje nemen. Prachtige beelden en beeldjes zijn hier te zien, zowel buiten als binnen. Had graag iets gekocht, maar…….nog zo veel kilometers hiermee rondsjouwen zie ik echt niet zitten. Via de Onlandseweg (wàt een vreemde naam) komen we uit bij het Hoornse Meer. Laten restaurant het Scandinavisch Dorp links liggen (dus weer niet even daar aangestoken voor een bakkie), maar lopen door. Bij een verderop gelegen brug stopt een bus, die een complete lounge-set vervoert en daar gaat uitladen. We hebben niet echt te horen gekregen wat de mannen op deze plek van plan waren, want het betrof duidelijk geen afgedankte, oude rommel die gedumpt moest worden.

Nu wordt de route anders dan verleden jaar. We lopen rond een nieuwbouwwijk met dure optrekjes, gelegen aan het water. Helemaal aan de rand van Groningen. De bewoners van een appartementengebouw hebben kennelijk afgesproken om op deze mooie ochtend gezamenlijk koffie te gaan drinken op het gazon, gelegen aan een brede vaart. Wij gaan die over en vervolgen onze weg langs dit brede water. Op een bepaald moment het plaatsnaambord Groningen. Een mooie laan, overgaand in fietspad. En we zijn Groningen weer uit en lopen weer in het vlakke land langs een vaart om uit te komen bij het Transferium. Hierna lopen we dus wéér Groningen in, niet alleen te zien aan het plaatsnaambord, maar ook aan een paal met tekst in het Nederlands en Engels, die de stadsmarkering van Groningen aangeeft. Ook dit jaar gaat de route weer door het prachtige Piccardthof complex, waar we samen oplopen met een grote groep gehandicapte wandelaars en hun begeleiders. De chauffeur van de bus staat ze al op te wachten. Voor hun zit de tocht er hier op. Wij gaan nog even verder de route volgen naar het eindpunt, waar we nog net op de valreep Jeanette en Rinskje treffen, die zich al hebben afgemeld. Wij leveren  ons kaartje in, krijgen een stempel in ons wandelboekje en kletsen nog met deze en gene over de mooie route en de prachtige dag, die we hebben gehad. Dit natuurlijk onder het genot van een drankje, want de warmte heeft ons dorstig gemaakt. Na de mensen van de organisatie te hebben bedankt voor alles, gaan we weer op huis aan. Ook deze, voor mij 2e Brugwandeltocht was weer een héél mooie en gezellige tocht (mede dankzij Albert en Roelie)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code