Waterreijk Wandel3Daagse Paasloo. Dag 1. 4 september 2015.

 

 

 

De Waterreijk Wandel3daagse deze eerste dag was inderdaad een “waterrijke” dag. Ongelooflijk hòe veel water met bakken uit de lucht kwam vallen. Onderweg naar Paasloo was het al raak en heb ik wel even gedacht: El, waar ben je eigenlijk mee bezig?  Maar ja, afspraken gemaakt en je gaat gewoon, weer of geen weer…..

Villapark De Weerribben is een mooie, gezellige startlokatie. De koffie is klaar en de organisatie trakteert ons op een heerlijk broodje en een appel voor onderweg. In plastic gehuld gaan Liana, Klaske en ik op weg. Het eerste gedeelte van de route gaat door het bos, over de mooi paars bloeiende heide en door de Blesdijkerheide. Ongelooflijk, wàt een modderpaden en blubber! Je moet goed uitkijken waar je je voeten neerzet, want het is echt glibber de glibber! Wèl een heel mooi stuk van de route. De eerste rust in De Blesse bij een snackbar, waar we het Belgische echtpaar met hun lieve hond weer treffen. Vorig jaar kennelijk zó goed bevallen, dat ze er nu wéér deze tocht gaan lopen. Trouwens er loopt een hele groep Belgische wandelaars mee, die zich kennelijk niet door het weer hebben laten weerhouden. Na de koffie krijgen we te maken met een heel ander landschap. Gaan richting Peperga, werpen nog even een blik op het monument van Peter Stuyvesant en gaan dan het Catspolderpad op. Een paar weken geleden liepen we dit pad nog in omgekeerde richting vanuit Wolvega. Grappig is het altijd, dat het dan weer heel anders lijkt. En nu helemaal met die dreigende wolkenluchten, die het landschap weer een heel andere aanblik geven. We gaan aan het eind van het pad onder de autosnelweg door en beginnen aan het kilometers lange traject naar Driewegsluis. Tjonge, jonge, stormachtige wind pàl tegen, hoosbuien, soms met hagel, het riet langs de oever horizontaal door de harde wind en ook de regenkleding begint op een bepaald moment lekken te vertonen. Dit is dus echt afzien!!! Het zal duidelijk zijn, dat we blij waren toen we in Restaurant Driewegsluis even konden bijkomen onder het genot van een heerlijk bord soep. Sommige wandelaars hadden de sokken zó nat, dat er een straal water uitkwam tijdens het wringen!! Zo erg is het bij ons gelukkig niet. Wèl is het even wennen als je de natte plunje weer aan moet trekken, maar het went snel. Bovendien hebben we vanaf hier de wind achter en dat scheelt een heel stuk. In Oldemarkt is een heel leuk radiomuseum geopend en je weet gewoon niet wat je ziet! Zó veel radio’s, platenspelers, enz. uit vervlogen tijden. Allemaal door één persoon verzameld, die bovendien ook nog een en ander zelf kan repareren. Na Oldemarkt is het einde van de tocht niet meer zo ver en arriveren we weer in Paasloo op de finishlokatie. En hier is het een gezellige boel. Een piratenkoor zingt dat het een lieve lust is, begeleid door verschillende instrumenten. Dit leidt op een gegeven moment tot een heuse polonaise en menigeen zingt enthousiast mee. Wij drinken nog wat en gaan dan op weg naar huis, verlangend naar een warme douche. Ondanks het superslechte weer hebben we een mooie wandeltocht gehad, die ons nog lang zal heugen!!!!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code