Swaddekuier Buitenpost 5 september 2015.

 

 

Weer vroeg op. Nu gaat de reis naar Buitenpost, waar de Swaddekuier gelopen kan worden. Uitgesteld van juli naar september en niet zoals in het verleden 2 dagen, maar één dag. Hoewel het weer niet zo bar en boos slecht is als gisteren, krijgen we vandaag ook nog de nodige buien op ons dak. Gelukkig schijnt ook af en toe de zon en ‘s middags mooi droog, zonnig weer met prachtige wolkenluchten. Bij aankomst in de starttent al veel bekende gezichten, zoals de ploeg Jifke (zo noem ik die maar even voor het gemak) en waar we allemaal heel blij mee zijn ook Anne en Elly. Met z’n allen gaan we, na eerst koffie te hebben gedronken, op pad voor de route van 20 km.Onderweg naar Buitenpost al de nodige plensbuien gehad en na eerst een “droog” stukje te hebben gelopen, gaan de hemelsluizen weer open. Bij de 2e stempelpost aangekomen, weten we niet hòe snel we naar binnen zullen gaan om te schuilen! Er is koffie met een heerlijk broodje, jonge dames spelen op de dwarsfluit en ondanks de regen toch nog veel wandelaars buiten in de prachtige tuin, die vol staat met bloemen, maar ook met allerlei leuke beelden en beeldjes en andere snuisterijen. Op een bepaald moment wordt het gelukkig weer droog en dat is maar goed ook, want er staat me toch een lange rij voor de toiletten!!! Na deze rust weer verder met de route. Voor Anne is het tòch wel een beetje te vermoeiend. Hij moet dan ook helaas voortijdig de tocht beëindigen. Allemaal zijn we echter blij, dat we dit eerste gedeelte van de tocht samen met hem en Elly mee hebben kunnen maken. Wij vervolgen onze kuiertocht. Hebben nog een rust- en stempelpost in een wijngaard, waar we even champagne mogen proeven. En die smaakt heerlijk! Trouwens, de witte wijn en de champagne zijn onlangs tijdens een wijnkeuring bekroond met brons! Een hele prestatie in een veld van zo’n 300 deelnemers! Het is inmiddels mooi, zonnig weer geworden. De route voert nog een keer door een stal met koeien, die lekker smullen van het vers gemaaide gras. Nog even en we zijn terug in Buitenpost. In de tent een optreden van een zanger, die het ene na het andere bekende lied ten gehore brengt, wat uitnodigt om mee te zingen en te dansen. Gezelligheid troef! Teun trakteert op een drankje, omdat hij morgen een jaartje ouder wordt!!! Wij proosten op een mooi, nieuw levensjaar voor hem. En dan is de tijd gekomen om op te breken en op huis aan te gaan. Vol van alles wat we vandaag met elkaar hebben beleefd. Het was een mooie kuiertocht en we danken de organisatie voor al het werk, dat er is verzet en de verzorging onderweg. Hopelijk komt er volgend jaar weer een Swaddekuier!!!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code