Loopclubje Wiebe 2 september 2015.

 

 

Vanmiddag de eerste keer na het lange zomerreces weer een rondje lopen met Wiebe. We blijven in de buurt, want na afloop heeft Tite de koffie weer klaar en zijn we hartelijk welkom voor een gezellige nazit!

We struinen eerst door het bos achter de boerderij, waar de dassen hun domicilie hebben. De burchten zijn duidelijk zichtbaar en de gegraven in- en uitgangen zijn groot en heel goed te zien. Waren er enkele jaren geleden geen dassen meer te bekennen, nu zijn het er inmiddels zó veel, dat ze voor de nodige overlast en vernielingen zorgen. Voor een diepe sloot gekomen waar ook nog water in staat, houdt de groep op één na het voor gezien en keert terug. Aan de andere kant van de provinciale weg naar Workum, gaan we het bos weer in. Af en toe flinke modderpaden door de vele en langdurige regen. De zon schijnt en het is prima loopweer. Uiteindelijk komen we via de Skouleane uit bij de Wyldemerk. Een prachtig gebied. We signaleren al weer de eerste paddestoelen. Zo bereiken we weer de ventweg en lopen terug naar de boerderij, waar Tite alles buiten al klaar heeft gezet. Het zit hier heerlijk in het zonnetje en we genieten van de koffie en……al haast traditie, de heerlijke, door Tite gebakken appeltaart. Aan het eind komt Wiebe nog met een emmer vol boontjes aanzetten, waar we een maaltje van mee naar huis mogen nemen. We hebben weer een heerlijke middag gehad!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code