Abel Tasman Struuntocht in Lutjegast 12 september 2015.

 

 

ABEL TASMAN STRUUNTOCHT 12 september 2015.

Voor de vierde keer wordt deze bijzondere tocht georganiseerd. En de verwachtingen zijn hooggespannen. Wat zal de organisatie nú weer allemaal bedacht hebben om ons een mooie wandeldag te bezorgen? Gezien de vorige edities zal het vàst weer een geweldige happening worden!

De eerste verrassing komt al snel na een paar kilometer te hebben gelopen: we gaan een stukje met de bus. Nog niet eerder vertoond! Wàt een klus om 4500 wandelaars zonder al te veel oponthoud naar Strandheem te brengen. Maar het loopt allemaal op rolletjes! Maar liefst 29 bussen zijn ingezet en dat betekent: geen lange wachttijden! Even wanen we ons weer in vroeger tijden als we op schoolreisje gingen. Nu geen gezang of aan het eind onder de banken kruipen! Snel de bus uit en op pad. Verrassend is ook, dat we na een poosje het eerste kilometerbord zien met daarop 1 kilometer!!! Hè, 1 kilometer? We waren toch al eerder op stap gegaan naar de bus????? Ach, een kniesoor die daar op let. Is het in het begin nog behoorlijk fris en legt de nevel nog een lichte sluier over het landschap, al snel breekt de zon door, zodat jasjes, vesten en truien opgeborgen kunnen worden. Heerlijk loopweer dus! En wat is dat prachtig voor de organisatie, die met honderden vrijwilligers zó veel tijd en energie heeft gestoken om dit 4-jaarlijkse gebeuren tot stand te brengen! Je moet er toch niet aan denken, dat regen en storm ons deel waren geweest!!! Gelukkig zijn de weergoden ons gunstig gezind en trekt een vrolijk wandellegioen door de wijde omgeving van Lutjegast.

We komen door buurtschappen, waar ik in ieder geval nog nóóit van heb gehoord: Lucaswolde, de Snipperij. En overal heeft de bevolking zich uitgesloofd om ons te vermaken! Er is zó veel te zien en te beleven onderweg. Daarnaast grote pleisterplaatsen waar van alles te koop is, zodat niemand met honger of dorst rond hoeft te lopen. En niet te vergeten overal onderweg muziek in allerlei vorm, waardoor we weer een oppepper krijgen!

Prachtig is de miniatuurstoomtrein. De geur van de rook uit de schoorsteen roept herinneringen op aan vroeger toen er nog stoomtreinen reden. Dan de op water “lopende” man! Wàt spectaculair! Heb dit nog niet eerder van zó dichtbij kunnen zien. Geweldig!  Omdat water dit jaar het thema van de Struuntocht was, waren alle acts, versieringen, enz. met dit thema verbonden. Zo ook het waterijsje dat we onderweg hebben gekregen, de waterballen in het park, waar de jeugd zich enorm mee vermaakte, het aangelegde zandstrand in Grootegast, enz. Het is gewoon te veel om op te noemen. Maar de foto’s laten veel zien van al het moois onderweg ( al zijn het er wèl wat veel geworden!!) In Grootegast krijgen we een slinger omgehangen en een gladiool in de hand gedrukt. Heel leuk! Aan het eind van de tocht nog tot 2 keer toe een douche gehad (camera gelukkig droog gebleven onder m’n shirt!)  en dan is het grote finishterrein bereikt, waar al heel veel wandelaars een plekje hebben gevonden op de banken en genieten van een drankje en muziek. Wàt een fantastische sfeer! Het is moeilijk om je los te rukken, maar op een gegeven moment ga ik toch op huis aan. Vol van gedachten aan deze schitterende wandeltocht rijd ik naar Balk. Ook deze vierde editie van de Abel Tasman Struuntocht was weer een enorm succes! Woorden schieten te kort, dus daarom maar kort en bondig: ORGANISATIE EN VRIJWILLIGERS BEDANKT VOOR DEZE PRACHTIGE DAG!!

 1. Bep Wijnja

  Mooi verhaal en mooie foto’s Elly. Lijkt wel wat op de tocht om de Noord.
  En die Hans van mij is ” een ouwe rot in het (loop)vak”.

  1. Elly Koopman Bericht auteur

   Leuk die reactie van jou Bep en inderdaad die Hans is me er eentje hoor! Wàt een loopwonder, zeker gezien de leeftijd!

  1. Elly Koopman Bericht auteur

   Weet je Hennie, ik heb er gewoon lol in om een verslag te maken. En ook het fotograferen vind ik harstikke leuk. Maar fijn dat je nageniet van de foto’s. Was een mooie dag.

  1. Elly Koopman Bericht auteur

   Dankjewel Ineke. Ik vind het altijd heel leuk om te doen. Zowel het fotograferen als het maken van een verslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code