WIK Wandelmarathon etappe 3. 23 september 2015. “Rondje de Stripe” Wijnjewoude.

 

 

WIK Wandelmarathon etappe 3. 23 september 2015. “Rondje de Stripe”

Al vroeg kom ik aan bij Restaurant de Stripe, maar er zijn al een flink aantal wandelaars, die zich hebben ingeschreven. Het is voor mij de eerste keer, want de 2 eerste etappes was ik verhinderd. Heel veel bekenden, altijd weer leuk! Het is prachtig weer en de vrijwilligers van WIK hebben hun best weer gedaan om ons een mooie route te laten lopen. En daar zijn ze wat mij betreft met glans in geslaagd! De omgeving is hier erg mooi. We worden dan ook meteen al het bos ingestuurd. Mooie paden, soms wat modderig, maar dat mag de pret niet drukken. Na zo’n 4 km. een rust in het MFC “De Swingel” in Wijnjewoude. Heel fijne rustpost met groot terras, waar we in de zon kunnen genieten van: ja, ja, een gratis kopje koffie. Een leuke verrassing dus!

Na de rust gaat het richting Bakkeveen. Over fietspaden, graspaden, door het bos. Dan weer afgewisseld met weilanden, omzoomd met fraaie boomwallen. Ook vandaag weer prachtige wolkenluchten boven de weilanden. De Freulevijver is werkelijk een “plaatje” met de weerspiegeling van de wolken en de bomen in het rimpelloze water. Genieten dus! Aan het einde van de route nog een “kruip door, sluip door” paadje met hindernissen. Een beetje survival dus. Prachtig zoals de toch al weer wat laagstaande zon tussen de bomen door schijnt en alles in een heel apart daglicht stelt. Overal al weer diverse paddenstoelen in allerlei kleuren en maten. De vochtige bodem is natuurlijk ideaal en de grond is nog vrij warm, dus gedijen ze goed. We passeren nog een waterloop met kleine waterval, ook weer zo’n mooi plaatje. Dan volgt nog een flink modderig gedeelte, waarna we al snel weer Restaurant De Stripe in het vizier krijgen. Al veel wandelaars op het zonovergoten terras, die genieten van een welverdiend drankje om de dorst te lessen. Het zit hier erg gezellig en haast hebben we niet. Toch is het op een bepaald moment tijd om op te stappen na de mensen van de WIK  te hebben bedankt voor hun inzet om deze mooie route voor ons uit te stippelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code