Dinsdag wandeltocht rondje Nijemirdum 29 september 2015.

 

 

Vandaag de eerste wandeltocht sinds april. De vakanties zijn grotendeels voorbij, hoewel de meeste van ons, gepensioneerd zijnde, weg kunnen gaan wanneer ze willen! In ieder geval starten we met een nieuw seizoen van 2-wekelijkse wandeltochten en Siep, Roelie en ik bijten het spits af met een dagje Gaasterland. De opkomst is groot: 23 wandelaars, die er weer zin in hebben. Bovendien lokt natuurlijk het prachtige nazomerweer.

We starten met koffie in het inmiddels bekende, gastvrije Doarpshûs in Nijemirdum. Onder de koffie praat Anne ons even bij over hun dochter, die zo ernstig ziek is. Gelukkig gaat het nu even iets beter, zodat Anne en Tineke vandaag ook van de partij kunnen zijn. Echt fijn! Dan is het tijd om te vertrekken. Op de valreep komen nog 2 wandelaars, die snel een kop koffie naar binnen werken en achter ons aan komen. Geen nood, want Siep heeft de duofiets van Zorgcentrum Plantein kunnen “ritselen” en één voor één worden ze naar de groep gefietst. Prima geregeld! Trouwens later zal blijken, dat diverse wandelaars even gebruik maken van de mogelijkheid om de spieren van de benen op een andere manier te gebruiken door in de duozit plaats te nemen. Helemaal leuk! ‘s Ochtends lopen we eerst een klein stukje door bos, maar al snel gaan we in Sondel de Sondelerdyk op, richting Lemmer. Mooie wolkenluchten zijn weer ons deel. En de vergezichten zijn prachtig met dit mooie weer. Bij de 5 hoge bomen, die nog over zijn van de vroegere bomenrij, slaan we af en lopen langs de Sondelerleien. Gaan even naar de vogelkijkhut, werpen een blik door de kijkgaten om zo te genieten van deze grote waterplas. Praktisch geen watervogels te bekennen. Dan verder via de Sondeler Leane en de Heaburgen terug naar Nijemirdum.

Alles staat in het dorpshuis voor ons klaar. De soep ruikt heerlijk en we hebben inmiddels trek gekregen. Lang duurt deze lunchpauze echter niet, want er staat nog meer op het programma.

Zo gaan we eerst weer de grote tuin van Roelof Veenstra bekijken. We waren hier ook in april, maar zijn benieuwd hoe de tuin er eind september uitziet. Nog heel veel bloeiende planten in de borders. Maar ook de diverse soorten fuchsia’s zijn een lust voor het oog. Op het hooggelegen terras, met uitzicht over de tuin, is het heerlijk zitten in het zonnetje. Het valt dan ook niet mee om deze mooie plek te verlaten, maar de klok tikt door. We gaan nu de andere kant op, richting Oudemirdum. Slingeren door het Lycklemabos en de Nijemirdumer heide om uit te komen op de prachtige Sminkewei met aan weerskanten prachtige beuken. Bij de Kampbrug gaan we de Sminkefeart over, langs de schuur van Staatsbosbeheer en komen zo in Oudemirdum.  Via De Boegen en De Hege Bouwen slaan we het Wytlânsdykje in  en arriveren weer bij het Doarpshûs.  Nog even nagenieten met een drankje (sommigen met nog een hapje erbij) en dan is het tijd om op huis aan te gaan. Siep heeft nog een fietstocht terug naar Balk voor de boeg. We hebben met elkaar een mooie, gezellige dag gehad met schitterend weer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code