6e Aa en Hunzetocht Rolde 3 oktober 2015.

 

 

Foto

 

 

Vandaag niet naar Heerenveen, niet naar Waskemeer, maar naar Rolde en dat betekent weer vroeg op om op tijd in Oosterwolde te zijn, waar ik samen met Liana bij Desiree in de auto stap. Mooi op tijd in Rolde, waar de ploeg, die donderdagmiddag ook op de surpriseparty in Veendam was, al is gearriveerd, evenals Albert en Geert Jan. De stemming zit er meteen al goed in als we ook hier nog een keer het “lang zal die leven” inzetten voor de 70-jarige Albert. Met de uit de rugzak tevoorschijn gehaalde feesthoed hoort Albert het driewerf hoera glunderend aan.  De toon voor deze dag is dus gezet!!!!!

En dan op pad. Een gedeelte van de groep kiest vandaag de 20 km. met als motto: het afgelopen weekend genoeg gelopen en…….er een lekker relaxed dagje van maken met de nodige tijd voor een rustpauze…… De rest (de groep Jifke) gaat voor de 30 km. Het eerste gedeelte van de route lopen we met z’n allen. Het belooft weer een prachtige, zonnige dag te worden, hoewel dat in het begin nog niet het geval is. De dikke mist is weliswaar behoorlijk opgetrokken, maar (en dat is juist zo mooi) over de landerijen hangt nog een lage nevel en dat levert prachtige plaatjes op. We genieten dan ook  weer volop! Ragfijne spinnewebjes liggen op de planten. Het lijken nèt grote, glinsterende “sneeuwvlokjes” her en der verspreid. Zó betoverend mooi! En als er even niet gepraat of gelachen wordt, is er de stilte die hier heerst en die weldadig op je over komt. Weidse vergezichten worden afgewisseld met bos en boomwallen. Schitterend hoe de zon z’n stralen werpt tussen de bomen door en zo zorgt voor een heel aparte sfeer in het bos van Landgoed Het Westersche Veld. Even later weer een heel ander landschap als we langs het Amerdiep lopen. Even verderop, langs de Vredenheimseweg een schitterende bloemenrand langs een maisveld. Diverse soorten en kleuren maken het een fleurig geheel. Nog even verderop langs camping De Berekuil en we lopen Grolloo binnen. Een museum, gewijd aan Cuby and the Blizzards, overal grote fotopanelen met de spelende “sterren” uit die tijd, een standbeeld van Harry Muskee en we belanden bij Café Restaurant Hofsteenge om te gaan genieten van een uitgebreide rust, want daar hebben we wel tijd voor! Groep Jifke zit al buiten op het terras, maar gaan er al snel weer vandoor, want ja, zij doen de 30 km. Wij nemen het ervan. In het toilet worden we nog even geattendeerd op een reeks Blues concerten, die er aan staan te komen. Lijkt me leuk. Voor vertrek nog even een foto maken van de mooie bar, dollen met de “huisfotograaf”, die Albert z’n feesthoed krijgt opgezet, en dan weer verder met de route. Net buiten Grolloo, een eindje van de weg af, een fraaie, uit hout gesneden pelgrim. Even verderop grote machines bezig bieten te rooien. In één beweging het loof afsnijden, de bieten eruit halen en in de wagen transporteren. Supersnel wordt op deze manier een bietenveld gerooid. Interessant om te zien! We krijgen nog te maken met een heus blubberpad, zien mooie paddenstoelen en arriveren dan bij Bistro “Aan het bos”, waar we uiteraard weer een rust inlassen. We treffen Gré, maken kennis met Chandra uit Almere, die plannen heeft om volgend jaar de Camino naar Santiago in het verre Spanje te gaan lopen en laten ons de koffie (voor Hans natúúrlijk weer waarme poeiermolke mei rjemme!!!) goed smaken en zetten na geruime tijd de tocht weer voort. We zien, beleven, kletsen en lachen veel onderweg, waardoor we vóór we er erg in hebben weer terug zijn bij het MFC in Rolde.  We melden ons af en hebben de tijd om nog uitgebreid na te zitten met een drankje en het spreekwoord zegt het al: “gezelligheid kent geen tijd”.  De klok tikt echter door en komt het moment om afscheid te nemen van elkaar. Vandaag hebben in totaal 391 wandelaars op verschillende afstanden aan deze mooie tocht meegedaan. Het was weer een prachtige wandeldag in de omgeving van Rolde. Bestuur van wandelvereniging “De Zwaluwen” uit Assen bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code