Ruinen 7-12-2013 32e Winterkwartet TIGO

Het is al tjokvol in Café Brinkzicht als ik om half 9 binnenkom. Moet me tussen de wachtende wandelaars doorwurmen om bij de inschrijftafel te komen. Zie in eerste instantie nog niet zo veel bekenden. Wie ik hier mis is onze “topfotograaf” Albert, die altijd al vroeg present is en de nodige foto’s maakt. Nu, dan zullen de andere fotografen vandaag extra hun best moeten doen om tòch nog met acceptabele foto’s voor de dag te komen, hi, hi!! In eerste instantie denk ik, dat ik alleen op pad zal gaan voor de 25 km. Dan echter verschijnen eerst Liana en Desiree, maar zij gaan de 15 km. doen vanwege verplichtingen later op de dag. Ook duikt Hans op, even later gevolgd door de Groningse ploeg, die vandaag bestaat uit: Albert, zoon Geert Jan met z’n beide dochters Charanda en Yosha en Feiko. Geert Jan gaat met Yosha de 15 km. lopen, Charanda gaat met opa ook de 25 km. doen. Zo zijn we tòch nog met een aardig ploegje. We starten laat. Iedereen wil eerst nog koffie of chocolademelk. Kwart over 9 vertrekken we, lopen klein stukje door Ruinen en gaan dan richting Gijsselte en komen dan al gauw via het Woldenpad in een mooie bosrijke omgeving. We lopen veel over zandpaden, die op sommige plekken aardig modderig zijn. Slaan op een bepaald moment het Rietepad in, stukje van het Jacobspad. Roept veel herinneringen op bij Albert G., die vanuit Veendam gestart is met de pelgrimstocht naar Santiago.

 

Er zullen vandaag nog meer van die momenten komen, waar Albert boeiend over kan vertellen. Na een paar uur zijn we weer terug bij Brinkzicht: eerste rust en gaan aan de koffie. Niet te lang natuurlijk, want er moeten nog de nodige kilometers afgelegd worden. Nu gaan we Ruinen aan de andere kant verlaten. Afwisselend wandelen we over verharde en onverharde paden. Het is gezellig onderweg. We treffen Jeanet, die zich bij ons aansluit. Veel plezier met elkaar en dan weer een serieus gesprekje met deze en gene. Ook Charanda geniet volop en loopt er lustig op los! Het Theehuis “Anserdennen” is altijd weer een mooie, fijne rustplek. De snert smaakt goed en heeft de juiste dikte om de lepel er rechtop in te kunnen laten staan!!!! Nog even een foto maken van een leuke tekst op de muur en dan weer verder. Er volgt nog een mooi stukje route over het Dwingelderveld. Als Hans op een bepaald moment een stuk af wil snijden, komt hij bedrogen uit en moet juist meer lopen om zich weer bij ons te voegen. Ja, ja, onmiddellijk gestraft dus, ha, ha! Het is hier prachtig! En dat geldt voor alle jaargetijden. Heel in de verte loopt een schaapherder met zijn kudde. Als we dit gebied verlaten worden, we net als alle andere jaren, verrast met een oliebol, die we lekker oppeuzelen voor we weer verdergaan met de laatste kilometers. In de verte doemt de toren van Ruinen al op. We passeren de molen de Zaandplatte en via Engeland (vond Charanda zo grappig!) lopen we Ruinen binnen en melden ons af in Café Brinkzicht, waar we nog even gezellig zitten en wat drinken. Niet lang, want het is al vrij laat en behalve Jeanet, die met een kwartiertje thuis is, heeft de rest nog wel een uurtje rijden. Yosha ( 7 jaar nog maar!!!) heeft de 15 km. gelopen en toont trots haar medaille. Ook Charanda heeft zich dapper geweerd en ogenschijnlijk moeiteloos de 25 km. gelopen, die ze weer in haar wandelboekje kan bijschrijven! Knap gedaan hoor! Een gezellige wandeldag. De hele dag vrijwel droog. En bij TIGO ben je als wandelaar altijd verzekerd van een mooie route en de nodige rustplaatsen. Bedankt vrijwilligers! Tot een volgende keer!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code