Etentje in Restaurant “MEER EN ZEEZICHT” op Kornwerderzand 23 oktober 2015.

 

 

Hè, een restaurant op Kornwerderzand??? Nooit van gehoord! En dat kan kloppen. Voor één avond vindt hier een etentje plaats. Hoewel er wel vaker een maaltijd genuttigd wordt in het bezoekerscentrum, maar dan gebracht door een Chinees restaurant, is dit etentje vanavond een primeur vanwege het feit, dat we allemaal een aandeel hebben geleverd in wat er op tafel komt.

Tussen half vijf en vijf uur worden we verwacht. Degenen, die dit bedacht en georganiseerd hebben, Rein, Juliette en Johannes, zijn dan al druk bezig geweest met het inrichten van het bezoekerscentrum, koffie zetten en wat er zo al meer komt kijken om met een groep van 13 personen te gaan eten. Helaas kon niet iedereen deze avond aanwezig zijn, jammer want ze hebben ècht wat gemist!

Alles is door de vrijwilligers van de zomerploeg (met Rein als hoofd!) thuis klaargemaakt. Iedereen heeft z’n aandeel geleverd, zelfs de drank wordt van huis meegenomen! Er is werkelijk aan àlles gedacht. Van borrel vooraf tot dessert. Met daar tussendoor een prachtige, door Rein gemaakte salade, eigengemaakte erwtensoep, waar Ed patent op heeft, roggebrood met katenspek, stokbrood met kruidenboter, mosselen, waar Juliette zich over heeft ontfermd, heerlijke nasi door Johannes klaargemaakt, patat frites, sla, een uitgebreid dessert, waar Hennie enorm haar best op heeft gedaan en tot slot nog koffie met een heerlijke bonbon. Er kan en mag van alle gerechten geproefd worden.

Het bezoekerscentrum is tijdelijk omgetoverd tot een sfeervol restaurant. Waxinelichtjes op de tafels verhogen de gezellige sfeer, die er heerst. We genieten van de gesprekken met elkaar en de heerlijke gerechten. De tijd vliegt dan ook om. En ook aan dit bijzondere gebeuren komt helaas op een bepaald moment een einde.

Dan is het tijd om alles netjes op te ruimen en de inrichting weer in de juiste staat te brengen, want de dag erna is het museum weer open en we willen natuurlijk geen praatjes hebben, hi, hi!

Zo rond een uur of half tien nemen we afscheid van elkaar. Het was een fantastisch leuke, gezellige avond, waarop je elkaar eens op een heel andere manier leert kennen en we zijn het er allemaal over eens, dat we het niet bij deze ene keer willen laten.!!! Het is absoluut voor herhaling vatbaar!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code