Oosterzee 12-12-2013 Wiebe’s loopclub

Nu het zulk fantastisch weer is, zon en windstil, belooft het een prachtig rondje te worden! We zetten de auto’s tussen Oosterzee-Buren en Oosterzee in en vertrekken vandaar. Steken de weg over en gaan dan het Lodo van Hamelpad op richting Tjeukemeer. In de verte is het kleine gemaaltje al te zien van Waterschap de Stellingwerven. Dan volgt het pad de oever van het meer. Prachtig zo met de zon op het water en het riet langs de kant. Een eenzame fuut zwemt rond en duikt weer onder, twee zwanen zwemmen in de vaart naast het pad. Ergens halverwege het pad, waar een soort pad met bomen dwars over de vaart loopt, zijn met de storm de ene rij bomen omgewaaid, nog enigszins opgevangen door de andere rij bomen. We zien de schoorsteen van de voormalige zuivelfabriek en nog even verder de schoorsteen van het gemaal. Deze keer lopen we er niet helemaal naar toe, maar slaan eerder rechtsaf, steken de grote weg over en gaan dan een mooi pad op achter de bebouwing van Oosterzee langs. We hebben al eens halverwege dit pad bij een familie koffie gedronken, maar dat gaat deze keer niet gebeuren, ze zijn niet thuis. Vlak naast hun huis zien we een woning, waar een flinke brand de bovenverdieping in de as heeft gelegd.

 

Een trieste aanblik, het zal je maar gebeuren, moet er niet aan denken! In de berm lopen een stel mooie eenden, Pekingeenden volgens iemand van de groep. Moet de Chinees maar niet weten……… Het landschap is prachtig met dit mooie weer. Vooral de lage zonnestand geeft een heel apart effect. Het lijkt net alsof alles in een goudgele gloed komt te staan. De weerspiegelingen van riet, bomen, hekken en huizen in het water vind ik altijd weer schitterend mooi. En dan blijf je fotograferen! Aan het pad staan opgeknapte, verbouwde huizen, die als vakantiewoning dienst doen. Je kunt hier n.l. niet met een auto komen. Aan het einde van het pad komen we uit in Oosterzee, waar op de hoek een pand staat, waarvan de muren vol zitten met allerlei soorten tegels. Zelfs complete tegeltableaus zijn te zien. Sommige met pakkende teksten. Even later komen we langs een kadoshop. Op het reclamebord een heel eigenwijs om zich heen kijkende kat. We gaan niet op de uitnodiging in om binnen te kijken, want de rest van de groep is al een eind verder. Zij staan dan ook al op ons te wachten bij de auto’s. Het zit er weer op. Het laatste rondje van 2013. We nemen afscheid van elkaar, wensen elkaar fijne feestdagen toe en hopen elkaar weer te treffen in het nieuwe jaar op 8 januari 2014. We kunnen terugkijken op prachtige wandelmiddagen in het afgelopen jaar. Wiebe en Tite bedankt voor jullie inzet, waardoor wij zulke mooie middagen hebben gehad!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code