Dinsdagclub 17-12-2013 Rondje Wijnjewoude

Vandaag hebben Jannes en Tineke een wandeldag voorbereid vanuit het Hervormde Vereniginsgebouw “De Driehoek”in Wijnjewoude. Zoals altijd rijden we met hoge verwachtingen naar de startplaats. Het regent nog behoorlijk onderweg ernaartoe, maar volgens de buienradar zal het al snel droog worden. Rond half 10 is vrijwel iedereen aanwezig (27 deelnemers vandaag) en worden we welkom geheten door de beheerder van het al in Kerstsfeer gebrachte gebouw. Een heerlijke kerstkrans van de warme bakker bij het kopje koffie smaakt heerlijk. Snel daarna maken we ons klaar om er op uit te gaan. En…….het is vrijwel droog! We maken vandaag 2 lussen. De eerste ‘s morgens gaat naar de Duurswouderheide, die er in elk jaargetijde weer heel anders uitziet. Maar ook nu in herfsttooi blijft het een prachtig gebied. Het geelbruin verkleurde gras, de uitgebloeide heide en niet te vergeten de bomen, waarvan je nu de structuur zo goed kunt zien. Als altijd is het hier genieten. Het is hier stil, héél stil. Je hoort geen enkele vogel en op een aantal ronddwalende schapen na zijn er geen dieren te bekennen. De paden zijn af en toe behoorlijk modderig, maar het is allemaal prima te doen. We lopen langs een ven, dat er roerloos bij ligt nu er vrijwel geen wind is. Landmeters zijn bezig met metingen. Heeft te maken met het opknappen van het fietspad over de heide.

 

Langs de achterkant van het door de bomen verscholen kerkje van Duurswoude verlaten we het mooie natuurgebied en vervolgen de route richting Wijnjewoude. Aan weerskanten van de weg om de zoveel meter verschillend geverfde nestkastjes aan de bomen. In Wijnjewoude genieten we van de kerstversieringen bij de woningen. Het miezerige regentje heeft ervoor gezorgd, dat aan de takken van sommige struiken kleine waterdruppels hangen. Net kleine kristallen.
Kwart over 12 zijn we terug in het verenigingsgebouw, waar de tafels voor ons zijn gedekt. Er zijn twee soorten soep, er is kerstbrood en we laten het ons heerlijk smaken! De beheerder heeft er veel werk van gemaakt om het ons naar de zin te maken! Als we zo gezellig met elkaar zitten te eten heeft Tineke een verrassing voor ons. In een mandje zit voor ieder van ons een door Tineke en Jannes gemaakt cadeautje voor Kerst, voorzien van een mooie tekst. Harstikke leuk!!!
En dan is het weer tijd om aan de tweede lus te beginnen. Deze gaat door ‘t Oude Bosch. Hier krijgen we te maken met paden met flink veel modder. Ook in dit bos veel omgewaaide bomen, die voor een deel al in stukken zijn gezaagd. We lopen even naar de Freulevijver met het mooie prieel. Als de bomen hier zouden kunnen praten, zouden we heel wat te horen krijgen over ontmoetingen en afspraakjes in vele jaren hier gemaakt! De weerspiegelingen in het roerloze water zijn prachtig. We moeten echter weer verder en na nog flink wat gebagger door de modder komen we weer in de bewoonde wereld. Ook hier weer aan talloze bomen leuke, in vrolijke kleuren geverfde nestkastjes. Passeren een “ganzenbord” (nee, geen spel) en lopen rond drie uur Wijnjewoude weer in. Nog een stukje dorp en we zijn terug vanwaar we vandaag onze uitvalsbasis hebben. We drinken nog wat en praten na over de mooie wandeldag, waarbij voor de zoveelste keer de weergoden ons weer gunstig gezind waren. Na Jannes en Tineke bedankt te hebben voor de geweldige organisatie van vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code