Dinsdag wandeltocht rondje Surhuizum 8 december 2015.

 

 

Hadden we 14 dagen geleden nog super slecht weer, waardoor we na de lunch ‘s middags de wandeltocht niet hebben uitgelopen, vandaag is het prachtig weer. De zon schijnt en de temperatuur is voor deze tijd van het jaar aan de hoge kant. Lekker loopweer dus.

We verzamelen in het Pannekoekenhuis  “Landzicht”, aan de rand van Surhuizum. Al eerder was dit onze uitvalsbasis en net als voorgaande keren een gezellige plek om te bivakkeren. Alles is al weer in kerstsfeer gebracht. We genieten van koffie met, tot onze verrassing, de keuze uit verschillende soorten koek! Heerlijk!

Om 10 uur gaan we onder leiding van Arjen op pad met een groep, die aanmerkelijk groter is dan 14 dagen geleden. Arjen heeft de route verkend en is tot de conclusie gekomen om zo veel mogelijk asfaltwegen te gaan bewandelen, omdat het anders wel een erg modderige bedoening zou worden. Het is overal erg nat en dan hadden we laarzen aan moeten trekken om droog te blijven. Geen probleem, we lopen heerlijk en genieten van de mooie natuur, want mooi is het hier zo rond Surhuizum. Twee keer zien we in de verte reeën door de weilanden rennen. Is me niet goed gelukt om ze op de foto te krijgen. De ganzen wèl, die heerlijk liggen te dobberen in een waterplas, waarvan het water nu met dit heldere weer, prachtig diepblauw is gekleurd en afsteekt tegen het groen van het weiland en het inmiddels bruin geworden riet.

Na deze eerste lus van zo’n 11 km. arriveren we weer bij Landzicht, waar we onze eigen meegebrachte boterham opeten met daarbij een heerlijke kop mosterdsoep!

Rond half 2 starten we weer. Nu lopen we een stukje door het dorp en passeren de kerk met z’n unieke, uit bakstenen opgetrokken toren. Dan het dorp uit. Het is nog steeds prachtig weer en volgens de buienradar zal dat nog wel een paar uur zo blijven. Daar rekenen we dan ook maar op. Door de buurtschap Reaskuorre ( Roodeschuur) komen we bij de Feartswâl, waar ons een verrassing staat te wachten. Udie verwent ons met heerlijke glühwein en een hapje! We lopen door de grote tuin, staan een poosje bij de bijzondere geit te kijken, die van gekkigheid niet weet wat die moet doen en door z’n afgebakende terrein loopt te rennen. Dat Udie  goed is in bloemschikken wisten we al, maar ze heeft nog meer creatieve pijlen op haar boog. Zoals o.a. boetseren, waar ze ons  een mooi werkstuk van laat zien. Een heel leuk intermezzo op deze wandeldag!

We vervolgen de route langs de vaart. Passeren een brug met een waarschuwingsbord, waar we natuurlijk tòch even op moeten staan en genieten van de prachtige spiegelingen in het water. Dat blijft iedere keer weer uitnodigen om foto’s te maken. Via een mooi schelpenpad komen we terug in Surhuizum bij de kerk. En dan is het niet ver meer naar de finish, waar we nog even genieten van een drankje. We hebben weer heerlijk gewandeld vandaag met dank aan Arjen en Udie voor de organisatie! Terug naar huis. De buienradar krijgt gelijk. Op het voorspelde tijdstip (zo rond 4 uur) begint het te regenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code