Roden 9 januari 2016. Vrijbuiter-wandeltocht

 

Is nog wel even wennen dat het nu 2016 is. Wat is het toch altijd weer leuk die eerste Flal-tocht in het nieuwe jaar! Iedereen weer zien en daarbij natuurlijk elkaar een Gelukkig Nieuwjaar of Folle Lok en Seine wensen, al of niet gepaard met de nodige zoenen links, rechts en nog een keer links!!!!! En als je dan zoals ik vandaag “tijdelijk medewerker” achter de inschrijftafel ben, is het helemaal raak!!

Dat was dus vanmorgen extra vroeg uit de veren om op tijd (zo rond half 8) in Roden te zijn. Gelukkig geen toestanden met ijzel en gladheid, dus er kon normaal worden gereden. De meeste bestuursleden zijn er al en er wordt al druk uitgepakt om de inschrijftafels klaar te hebben als de wandelaars komen. Tóch zijn er op dit vroege tijdstip al een paar “vroege vogels” aanwezig, die dus rustig eerst aan de koffie kunnen gaan tot er ingeschreven kan worden. Ik zit met Roel, die de nodige ervaring heeft, achter de tafel en bij ons kunnen niet-leden van de Flal terecht. Is het eerst nog rustig, later krijgen we het toch nog behoorlijk druk. Ik vind het harstikke leuk om te doen! Zowel voor als achter de tafel blije gezichten.

Zo rond half 10 is iedereen op pad. Ik drink nog even koffie en verlaat als laatste wandelaar de grote hal, op de voet gevolgd door Helena, Afke en Aletta, die vandaag de pijlen op moeten halen.

Het is behoorlijk fris. We moeten oppassen voor gladde stoepen en buiten Roden is het landschap gehuld in een hardnekkige nevel.  Toch heeft dat wel wat vind ik. Zo alleen lopend ervaar je de stilte en kun je je gedachten de vrije loop laten. In de berm af en toe nog restjes sneeuw. De onverharde paden erg modderig en glibberig. Uitkijken dus om niet uit te glijden! We leren weer nieuwe namen van kleine buurtschappen zoals Leutingewolde, Foxwolde, Sandebuur.  Volgen een stuk de Sandebuursedijk en gaan dan de brug over om op weer een modderig graspad langs de Rodervaart onze weg te vervolgen. Een heel mooi stuk trouwens! Uiteindelijk bereik ik Nietap, waar de eerste rust is in Café De Waag. De meeste wandelaars zijn natuurlijk al weer vertrokken. Ik geniet van warme chocolademelk en neem rustig de tijd, want mijn plan was eerst om van hier terug te rijden met de auto van Hans Saardeman. Ik  besluit echter om rechtstreeks terug te lopen naar Roden om nog een paar kilometer meer te maken. Voor mijn doen dus “vroeg” ben ik terug in de Vrijbuiter, waar toch al heel wat “snelle” wandelaarsters en wandelaars zich hebben afgemeld en het restaurant hebben opgezocht.

Ik maak eerst een slag door de winkel, waar enorm veel artikelen te koop zijn. Bovendien vaak afgeprijsd. En dan naar boven, waar het al gezellig druk is geworden in het restaurant. Veel bekenden komen binnen en uiteindelijk zitten we met een hele ploeg aan de grote stamtafel en genieten van een drankje. Gevolgd door natuurlijk de bekende stamppot. Wat is het dan toch ongelooflijk gezellig zo met elkaar. Eén grote familie, waar plezier wordt gemaakt, maar tegelijkertijd ook plaats is voor een serieus gesprek. Echt moois is dat!

Het is een redelijk lange nazit geworden. Met een blij gevoel stap ik de auto in. Wat hebben we weer een mooie dag beleefd! En……ondanks dat ook de WIK vandaag een wandeltocht had, zijn hier in Roden toch maar liefst 593 wandelaars aan de start verschenen!

 

 1. WIM VAN DELLEN

  hallo ik ben niet zo sportief in lopen maar wel heel vaak verkeers regelaar bij de wandeltochten daarom voel ik mij wel een beetje betrokken bij de mensen ik ben meer dan 10 jaar verkeers regelaar geweest JAN GERDING uit zevenhuizen (gn) mjin ex buurman een geweldige vanatiekeling in lopen die spoorde mij veel aan om mee te doen maar ik ben veel te laks geweest vr. gr.wim

  1. Elly Koopman Bericht auteur

   Wat leuk, dat je reageert! En mensen zoals jij, die altijd klaar staan, dat vind ik geweldig! Zonder jullie konden wij niet lopen!

  1. Elly Koopman Bericht auteur

   Wat leuk Hennie! Ja, er gaat inderdaad wel wat tijd in zitten, maar ik vind het leuk om te doen! Wat was het weer gezellig gisteren hè?

 2. Cella Wegter

  Hallo Elly ,Mooie foto’s heb je gemaakt met een leuk verslag en ik ben de gelukkige om daar van mee te genieten .Wandelen doet zeker goed in alle opzichten .Warme groet ,Cella

  1. Elly Koopman Bericht auteur

   Ja Cella, wat is het toch een voorrecht om nog zó gezellig met elkaar te kunnen wandelen en van elkaars gezelschap te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code