Ritje Balk-Hemelum-Warns-Laaksum-Mirns-Balk

 

Vanmiddag er even op uit met dit prachtige winterweer. Volop zon en nog resten sneeuw. Eerst naar Hemelum gereden en vandaar naar Warns. In Warns het weggetje naar Scharl genomen, dat uitkomt op de dijk. Omhoog langs het gedenkteken van de slag bij Warns. Vanaf dit hoge punt prachtig uitzicht op het IJsselmeer. Dan over de dijk verder naar Laaksum, waar het een komen en gaan is van kijkers en bezoekers van het restaurant. Daar even rondgestapt en foto’s gemaakt van de kleinste haven van Europa. De in totaal verval geraakte, oude visafslag wordt eindelijk gerestaureerd gelukkig.                                                                                          Dan weer een deurtje verder. De weg ligt boven op de dijk, dus ook hier weer prachtige vergezichten. Heel veel ganzen zijn in de weilanden aan het fourageren. In de verte zie ik iets wits. Denk, dat het een witte zak is, die aan een paal is gebonden om de vogels schrik aan te jagen. Als ik in ga zoomen blijkt het een zilverreiger te zijn, die bovenop een hek zit, omringd door honderden ganzen. Mooi gezicht! Bij Mirns verlaten we de dijk en komen bij het Mirnser Klif. Aan het aantal auto’s op de parkeerplaats te zien, zijn hier ook veel mensen naar toe gekomen. Zoals altijd op een zonnige zondagmiddag. Of je maakt eerst een boswandeling òf je loopt naar beneden naar het strandje, waar bij harde wind altijd veel kitesurfers te zien zijn. Vanmiddag niet. Er is praktisch geen wind. Het terras zit vol en ook binnen is het een volle bak. We vinden nog een plekje en genieten van koffie met een wafel met warme kersen en slagroom. Mmmmmm, heerlijk! Dan via Oudemirdum en Sondel weer terug naar Balk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code