Rondje Balk 16 februari 2016.

 

Het is zulk fantastisch mooi weer, dat ik niet binnen kan blijven zitten, maar m’n wandelschoenen aantrek om er even op uit te gaan. Camera mee natuurlijk! En er zijn er meer, die hetzelfde hebben gedacht en fietsend of lopend net als ik genieten van het prachtige weer. Het lijkt wel lente! Eerst een stuk langs de Luts, waar op sommige plekken een heel dun vliesje ijs ligt. Dat was een paar jaar geleden wel even anders, toen de Tocht der Tochten bijna door kon gaan en er hier in Balk met man en  macht aan werd gewerkt d.m.v. “ijstransplantaties”.Het mocht niet zo zijn. Ik ben toen zelfs over het Slotermeer naar Sloten gelopen over het ijs. Prachtig was dat! Nu ligt het Slotermeer er vrijwel roerloos bij. Strakblauwe lucht die het water blauw kleurt.Mooi is dan ook het contrast met  het bruin geworden riet.

Bij Restaurant “Badmeester Keimpe” is op deze doordeweekse middag niets te beleven. Terrasstoelen opgestapeld. Een enkeling werpt vanaf de steiger een blik op het water. Ik loop verder over het fietspad langs het park met de vakantiehuizen. Verlaat even later het fietspad en ga de ernaast gelegen grasdijk op. Nu heb ik een mooi uitzicht op het Slotermeer aan de ene kant en de weilanden aan de andere kant. Op een steiger, die speciaal in het meer is aangelegd voor de bootjesmensen, zitten een tiental aalscholvers mooi in het zonnetje te rusten.

Dan buigt het fietspad af en ga ik via een smal weggetje terug naar Balk. Zet nog even het prachtige, oude Raadhuis op de foto. Dan nog een klein stukje en ik ben weer thuis, waar ik ga genieten van een kopje koffie, dat na zo’n wandeling extra lekker smaakt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code