Poppenwier 31-12-2013 Sylvesterloop

Silvesterloop Poppingawier Oudejaarsdag 31-12-2013.
En dit was dan ook ècht de laatste wandeltocht van 2013!!!! Gelukkig goed loopweer. Wel stevige wind, eerst steeds vóór, maar de zon erbij en wat wil je dan nog meer? Vergeleken met vorig jaar……..oei, oei, wat was het tòen erg!
Ben al vroeg in Poppingawier, evenals Günther. Al snel verschijnt Liana en nog aardig meer lopers, die we òf bij naam kennen òf van gezicht. Annie is er met man Jan, Lucy, Alle, Gonny, Jan Paul met Yvonne, Tjitte en Titia, Tini Wester en ik zal er wel enkele vergeten op te noemen. Sorry daarvoor. Voor het eerst in 11 jaar, want dit is de 11e keer, worden we met een klein knalletje van een rotje of zo weggeschoten. Dus geen carbidbus deze keer. Trouwens, het is me opgevallen, dat er sowieso veel minder met carbidbussen werd geknald. We lopen eerst weer door de dorpen Terzool en Sybrandaburen en gaan dan richting Sneekermeer, De Mardyk op. Stevig tempo, zodat we al om 12.45 uur arriveren bij jachthaven Tersoalstersyl.

 

Er is op ons gerekend. De soep is klaar en we worden getracteerd op een heerlijke, ouderwetse, vers gebakken appelflap! Ploeg Annie (zo noem ik ‘m voor het gemak maar even) zit al aan de soep. Wij (Liana, Alle en ik) blijven niet te lang hangen. Vorig jaar wèl, gewacht op Albert, die maar niet op kwam dagen en zo bleek achteraf ook geen telefoon bij zich had! Later hoorden we, dat hij zó grieperig en beroerd was, dat hij zich had laten ophalen. Jammer was dat. Enfin, wij gaan weer welgemoed verder. Klein stukje zelfde route terug en dan de Grienedyk op. Altijd mooi! Nu ook met de zon op het water van het ondergelopen weiland langs het Sneekermeer. De wind ook wat gunstiger, een beetje van opzij. Zo komen we bij de stempelpost bij De Potten en gaan dan rechtsaf richting Gauw. Het loopt lekker zo met de wind achter en al pratende vliegen de kilometers onder onze voeten door en zijn we voor we het weten bij de stempelpost in Gauw. Even verderop staan twee kleine prinsesjes in de vensterbank. Op de toren wappert de vlag en in het Dorpshuis hangt een blauwe walm van het oliebollen bakken. Even koffie met een versgebakken oliebol. Het is gewoon fijn om weer buiten te komen, zó benauwd binnen. Maar 2 kilometer verder ligt Sybrandaburen, waar zoals altijd in het portaal van de kerk glühwein en warme chocolademelk voor de lopers wordt ingeschonken. Maar, niet te veel, want we zijn er nog niet. Het laatste stuk is altijd leuk, want je loopt van het ene dorp naar het andere. Al snel komt Terzool in zicht. Deze keer geen “rikke poon”, maar kibbeling. Omdat er duidelijk een vrij lange wachttijd is, besluiten we maar door te lopen. Nog even de laatste loodjes en we zijn terug bij dorpshuis De Trilker, waar het inmiddels een volle bak is, omdat de 5 en 10 kilometer lopers natuurlijk al binnen zijn, evenals de snellere lopers, zoals Annie, Lucy e.a. We melden ons af en krijgen weer een vaantje mee als herinnering aan deze 11e Silvesterloop. Na nog wat gedronken te hebben, gaan we weer op huis aan na elkaar een fijne jaarwisseling te hebben gewenst en vooral een gelukkig en gezond 2014!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code