Flal-tocht “Spleutentrekkers-wandeltocht Noordwolde 19 maart 2016.

 

 

Foto:

Vandaag de laatste tocht van de 43ste winterserie 2015/2016. En dàn besef je weer eens hóe de tijd vliegt! Een week, een maand is zó maar voorbij.

Aan de geparkeerde auto’s te zien, zijn er weer veel wandelaars naar Noordwolde gekomen. Het is dan ook flink vol in het mooie Buurthuis, waar we voor de laatste keer door het huidige bestuur worden ingeschreven. Stemt me best wel een beetje weemoedig moet ik zeggen. Twee “gastinschrijvers” Liana en Desiree gaan na hun taak te hebben volbracht ook op pad, dus daar wachten we op. Alle tijd voor een kopje koffie en een praatje met deze en gene. Wij vertrekken om 9.15 u. nadat we de route hebben gekregen van Tineke.

Al vrij snel lopen we Noordwolde uit en passeren een mooi, oud schoolgebouw. Door de buurtschap Oosterstreek vervolgen we de route. Zien onderweg nog een paar mooie, oude grenspalen langs de Grensweg staan en gaan dan de provincie Drenthe in. Via Vledderveen bereiken we het dorp Vledder. De kerk dominant in het midden. Vlakbij de kerk de eerste rust in restaurant “De Tippe”, waar de koffie prima smaakt en we zo waar ook nog een zitplaats kunnen bemachtigen!

Na deze gezellige pleisterplaats weer verder. In het dorp een “gedichtenzuil”, bestaande uit roestbruine letters. Ben er nog niet achter wat de betekenis is. Letters zijn nog geen gedichten…… Goed en wel buiten het dorp in de mooie natuur, lopen we een stuk op met een “veteraan” uit het wandellegioen, die z’n sporen wel heeft verdiend! Inmiddels 93 jaar loopt hij nog fris en fruitig de 25 km. route!! Maar….voor het laatst zo laat hij zien door de tekst op z’n trainingspak: “afscheid Flal Blom” . Al 36 jaar loopt hij tochten met de Flal, waarvan 33 jaar als lid. En dan vandaag z’n laatste. Een moeilijke beslissing is dit geweest. Heel begrijpelijk. Als ik hem echter zo zie lopen en praten, denk ik: nou, je kunt nog jááren mee!!!!! In ieder geval is het ongelooflijk, dat je dit op je 93ste nog kunt doen en dan daarbij ook nog zó helder van geest!!! Wat ben je dan een gezegend mens.

Zo genieten we al pratend van de mooie natuur waar de route ons doorheen voert. Lopen door een heuse “schietbaan”, waarbij de kogels ons gelukkig niet om de oren vliegen! Passeren een speciaal voor dieren aangelegde begraafplaats, waarna we Wilhelminaoord bereiken. We worden verrast door het bord met de tekst: de kerk is open, dus nemen we even een kijkje in de kerk. Dan volgt de tweede rust in “Ons Dorpshuis”, waar nog nèt genoeg soep voor ons is overgebleven! En die gaat er lekker in! Gesterkt gaan we dan ook weer op pad voor de laatste kilometers door het “Landgoed Frederiksoord/Wilhelminaoord”, waarbij we een prachtige stukje van de route lopen door de heide, langs een ven en nog een stuw passeren. Vlak voor we Noordwolde inlopen worden we bijna omver gereden door een stel snelheidsduivels in aparte automobielen! Maar het gaat goed en veilig keren we terug. Afmelden en voor de laatste keer???? een stempel in m’n boekje gezet door Johan.

En dan is het afscheid nemen van de vertrekkende bestuursleden en iedereen bedanken voor de enorme inzet, het enthousiasme, waarmee ze de afgelopen jaren voor de F.L.A.L. hebben gewerkt! Prachtige tochten hebben we mogen meemaken! Veel gezelligheid hebben we ondervonden! Lieve mensen: HEEL ERG BEDANKT VOOR ALLES!!!!!

Een beetje weemoedig loop ik naar de auto en rijd weer naar huis. Een heel fijne periode is ten einde. Gelukkig zijn er nieuwe leden bereid gevonden de kar te trekken en in het bestuur plaats te nemen!! Straks in oktober komt er gelukkig weer een volgende winterserie met mooie F.L.A.L.-tochten!!!!!

 1. Ton Vianen

  Mooi en somtijds een gevoelig verhaal. Veelal ondersteunen de foto’s je verhaal. Ik verwacht volgend jaar weer present te zijn. Deze keer gekozen voor Coevorden. De omgeving van Noordwolde heeft voor mij altijd een bijzondere aantrekkingskracht. Komt misschien wel door de historie van het gebied. Hoop nog weer eens een tocht met je te lopen. Groet, Ton V.

  1. Elly Koopman Bericht auteur

   Dankjewel Ton voor je aardige reactie. We zien elkaar hoop ik vast wel weer een keertje binnenkort. Groetjes, Elly

 2. Piet Knuttel

  Ik heb genoten van je verslag, Elly. Jammer dat ik er niet bij kon zijn door een bij de gladde Oude Loop-wandeltocht (Vlagtwedde) van 23 januari opgelopen rugblessure. Maar volgend jaar ben ik zeker weer van de partij (met mijn nordic walking-poles). Nu eerst de voorjaars- en zomertochten van andere verenigingen… Ik kijk uit naar Assen (2 april) en Ameland (9 april)…

  1. Elly Koopman Bericht auteur

   Bedankt voor je leuke reactie! Jammer, dat je een rugblessure hebt. Maar je gaat dus weer lopen a.s. zaterdag. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code