Loopclubje Wiebe rondje Rijs 6 april 2016.

 

Vanmiddag dus weer op pad met Wiebe. Nou, dàt hebben we geweten!!!! Tjonge, jonge, wàt een weer zeg!!!! Hoewel de buienradar aan duidelijkheid niets te wensen overliet, hebben we kennelijk allemaal gedacht, dat het wel een beetje mee zou vallen……Nou, niet dus! In de bebouwde kom merk je meestal niet hoe het op de vlakte zal zijn. Nou, Jan de Wind had ons stevig in z’n greep!

We rijden eerst naar het Vogeltjespark (de naam, die deze speeltuin vanouds droeg) in Rijs. De fleurige speeltoestellen staan er treurig bij in de neervallende regen en er zijn dan ook geen spelende kinderen te bekennen. We lopen direct het vlakke land in. Een stormachtige wind, die we tegen hebben, vergezeld van flinke plensbuien en dus is de toon meteen gezet voor deze wandelmiddag. Paraplu’s nauwelijks bestand tegen dit geweld. Hoewel in de verte de bosrand lonkt en we snakken naar wat luwte, moeten we nog een flink stuk de elementen trotseren. In de verte genieten de kitesurfers op het IJsselmeer juist wèl van deze stormwind.

Gelukkig gaan we op een bepaald moment het bos in. Wàt een verschil zeg! Even bijkomen en gewoon fijn wandelen, hoewel het blijft regenen. Even denken  we nog, dat we via de bossen terug zullen lopen, maar niets is minder waar: de plannen van Wiebe zijn duidelijk anders. We verlaten het bos bij het Mirnser Klif en lopen dan  onbeschut voor de storm en de regen naar Murns (Mirns). Wiebe wil ons zeker even kennis laten maken met een stukje van de route van de Elfstedenwandeltocht, die binnenkort weer plaatsvindt en waar Wiebe voor de 9e keer aan mee zal doen. Het is te hopen, dat deze etappe dan met mooi weer kan worden gelopen!!!

Gelukkig gaan we niet over de dijk naar Laaksum (brrrr, moet er niet aan denken!), maar gaan rechtsaf de Breelenswei op. Wind achter, zodat ook onze achterkant lekker nat wordt. Bovenop gekomen gaan we rechtsaf het fietspad op. Ook hier krijgen we weer de volle laag, nu van opzij. Het laatste stuk lopen we op het fietspad naast de weg naar Rijs. Bij de diverse horecagelegenheden liggen de terrassen er troosteloos bij. Van foto’s maken komt ook niet veel terecht. Ondanks de paraplu, wordt de camera toch behoorlijk nat! Niet te best natuurlijk. Nog even en we zijn blij, dat we de auto in kunnen stappen. We hebben met recht een frisse neus gehaald vanmiddag + een redelijk nat pak!

Het is dan ook heerlijk om de warme keuken bij Tite in te stappen, waar de geur van koffie ons al tegemoet is gekomen. Geen probleem, dat we met onze natte plunje neerstrijken! Naast de koffie kunnen we weer genieten van de bakkunst van Tite, want er staan schalen met heerlijke eigengebakken cake klaar! Met 21 wandelaars passen we precies in de keuken en zoals gewoonlijk is het weer een getetter van jewelste! Na dit gezellige samenzijn nemen we afscheid van elkaar. We hopen elkaar 20 april weer te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code