Dinsdag wandeltocht rondje Sneek 26 april 2016.

 

Deze keer wel een erg groot aantal foto’s. Selectie viel me niet mee.

De weersverwachting belooft niet veel goeds voor vandaag. Maar we nemen de gok en gaan er van uit, dat het misschien wel wat mee zal vallen. In ieder geval is het nog droog als we naar Sneek rijden. We worden om half 10 verwacht in de Parkflat, een appartementengebouw, waar senioren wonen.  De koffie staat klaar met een heerlijke koek erbij. Twee leerlingen van de RSG hebben van school een opdracht gekregen om een onderzoek te doen naar liegen of de waarheid spreken. Op hun telefoon gefilmde korte verhaaltjes, die òf waar zijn òf niet waar. Een aantal van onze groep is bereid mee te werken en al snel liggen de formulieren op tafel en wordt er begonnen. Op voorgenoemd formulier moet dan aangekruist worden of er wordt gelogen of niet. De beide meisjes zijn blij met de medewerking en bedanken daar hartelijk voor.

Dan is het inmiddels tijd om op te stappen. Vandaag voert de tocht langs de randen van Sneek. Via het industrieterrein lopen we naar Oppenhuizen. Een weg, die verderop overgaat in een fietspad, waar geen auto’s kunnen komen. Aan een kant van de weg nog een aantal mooie, oude boerderijen, veelal in gebruik als accomodatie voor watersporters. Het is hier overal water met daarin grote en kleine boten. Er volgt een klein stukje door het dorp, dat we al snel weer verlaten via een natuurgebiedje om vervolgens uit te komen bij de brug in de Oude Oppenhuizerweg. En geloof het of niet, het is nog steeds prachtig, zonnig weer. Wel erg fris, maar de aangevoerde polaire lucht zorgt voor schitterende wolkenpartijen tegen een strakblauwe lucht. Het is dus weer genieten van alle mooie vergezichten.

Bij de brug gaan een paar van onze groep (waaronder ik) het talud af. De rest volgt keurig de door Joop en Pietsje geplande route!!! Geeft mij de gelegenheid rustig wat te fotograferen. Al snel is de groep weer compleet en trekken we het Burgemeester Rasterhoffpark in. Lopen langs het mooi gelegen Hotel Sneek (van der Valk). Even later een hoge heuvel, waar een waterstroom naar beneden loopt. Een soort kunstmatige waterval kun je wel zeggen. Van bovenaf een prachtig uitzicht over het omringende gebied met daarboven de schitterende wolkenluchten. Uiteindelijk belanden we weer in de buitenwijken van Sneek. Lopen over de brede steiger langs de Houkesloot en krijgen dan voor het eerst een korte, maar flinke hagelbui op ons dak!! De laatste meters naar de Parkflat is het al weer droog.

Binnengekomen staan de gedekte tafels al klaar in de serre. De soep wordt geserveerd en we mogen onze meegebrachte boterhammen hier opeten. Prima geregeld dus!

Dan maken we ons op voor de 2e lus, die meer naar de noordoost kant van Sneek voert. Veel is hier de afgelopen jaren gebouwd en duidelijk is te zien, dat “wonen aan het water” hier een grote vlucht heeft genomen. Het is allemaal water met bruggen in allerlei vormen en maten. Oude waterwegen, zoals de Sneker Oudvaart, zijn omgelegd en er is een nieuwe sluis gekomen. Een lange grasdijk voert ons richting de provinciale weg naar Leeuwarden. Mooie vergezichten met in de verte een dorpje. Loënga laten we links liggen. We passeren de boerderij Pasveer met jachthaven en camping, gaan onder bovengenoemde weg door en lopen vervolgens een mooi stukje langs de Zwette. Heel af en toe een paar druppels, maar verder prima weer. Aan de andere kant van de Zwette terug naar Sneek.

Dan volgt nog een gezellige nazit met een drankje en…….zelfs bitterballen!!! Die laten we ons goed smaken! Dan is het tijd om afscheid te nemen. Niet voor 14 dagen, maar voor een paar maanden. We gaan op “zomerreces” tot september. We wensen elkaar een mooie zomer toe en hopen elkaar weer gezond en wel terug te zien in september. En niet te vergeten: we bedanken Joop en Pietsje voor de fantastisch georganiseerde wandeldag van vandaag! We hebben met z’n allen ècht genoten van alles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code