Dodenherdenking op het Kazemattenmuseum Kornwerderzand 4 mei 2016.

 

Veel mensen hebben de jaarlijkse Dodenherdenking op Kornwerderzand weer bijgewoond. Alle krijgsmachtonderdelen waren vertegenwoordigd. Tamboer en pijpers van de Koninklijke Marinierskapel speelden koralen tijdens de plechtigheid. De erewacht werd gevormd door het 44ste Painfbat Reg. Johan Willem Friso.

Er werden kransen gelegd door afgevaardigden van de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marine, de Koninklijke Marechaussee, het Kadettenkorps van de Koninklijke Marine. Ook legden vertegenwoordigers van het Provinciaal Bestuur van Fryslân en van de gemeente Súdwest Fryslân en een vertegenwoordiger van de Vrijwilligers Kornwerderzand kransen bij de monumenten.

Kinderen t/m de leeftijd van 12 jaar legden witte rozen bij de drie monumenten en kregen na afloop het boek “Oorlogswinter” geschreven door Jan Terlouw mee. Sommigen lieten het signeren door de voorzitter van het bestuur van de Stichting Kornwerderzand.

Het was een indrukwekkende plechtigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code