Loopclubje Wiebe rondje Wyldemerk 18 mei 2016.

 

Niet te gelóven, maar het is toch ècht waar: vanmiddag al weer het laatste rondje met Wiebe van dit wandelseizoen. Dat de “tiid gjin skoft hâld” weten we wel, maar dat het zó snel gaat……

We blijven vanmiddag in de buurt, want er moet tijd overblijven voor een uitgebreide nazit, ha, ha, nu het voorlopig het laatste rondje is! We kijken vertederd naar de nog piepjonge kuikentjes, die dichtbij “moeders” rondscharrelen en gaan dan op pad. Eerst de Lykwei uit, het drukke kruispunt over en de ventweg naast de provinciale weg naar Workum op. Links van ons Manege Gaasterland en even verderop gaan we linksaf “De Wyldemerk” in. Wat is het nu toch overal prachtig groen en wat staat er veel in bloei! En wat ruikt het overal lekker in het bos. De vijvers in het “Libellenreservaat” liggen er roerloos bij. Libellen in verschillende kleuren en maten vliegen laag over het water rond, maar het lukt me niet om er één op de foto te zetten. Dus verder door dit prachtige, heuvelachtige gebied, waar het grasland vol staat met gele boterbloemen. Aan de rand, aan de overkant van de Spookboekstervaart, een akker met kleine maisplanten, die met dit afwisselende weer groeien als kool. Mooi gezicht die strakke lijnen van planten op de akker. Bij de Skou aangekomen, natuurlijk weer een fotomoment op de brug naar de Skouleane, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de grote waterplas. De kastanjeboom bloeit uitbundig! Prachtig zijn de “kaarsen” van deze boom. Wiebe ontdekt een grote kever met een aparte kleur, die we allemaal even bewonderen.

Dan verder door het mooie “Elfbergen”. De landgeit laat zich vanmiddag niet zien. We lopen via een mooi pad kriskras door het bos en komen uit bij de Luts. We volgen die tot achter de manege,  buigen hier af en lopen evenwijdig aan de Sminkefeart naar het witte bruggetje. (later zal blijken, dat op dit stuk m’n pet uit de broekzak is gevallen)  Hier gaan we over de Sminkefeart, steken de Sminkewei over, waarna we het pad langs de golfbaan inslaan, wat uitkomt bij de kampeerboerderij en camping van Keulen.

Wiebe besluit nog even naar de kwekerij van Jan de Vries te lopen, die net als Wiebe ook voor de 9e keer de Elfstedenwandeltocht heeft gelopen. Hij is druk aan het snoeien, maar neemt de tijd voor een praatje en vindt zo’n bezoekje wel even een gezellige onderbreking. En wij niet minder! Jan is voor de 38ste keer op de fiets gestapt om de Elfstedenfietstocht te doen, maar dit keer niet helemaal uitgefietst. Wèl ook 3 keer geschaatst, dus is hij de trotse bezitter van het Elfstedenbrevet! Nog altijd een uitzonderlijke prestatie!!!! Kort na ons vertrek kom ik tot de ontdekking, dat ik m’n pet mis. Niet achtergebleven op de kwekerij, dus………teruglopen maar en hopen, dat ik ‘m vind. Ik moet echter een flink eind terug en ja hoor, daar ligt ie midden op het pad. De rest is natuurlijk doorgelopen, niet wetend van mijn zoektocht  en allang weer gearriveerd op de boerderij als ik ook nog eens aan kom zetten!!!

Wat heb ik trek in een kop koffie! En….het kàn bijna niet anders, weer eigengebakken cake erbij! Ben nog nèt op tijd als Theuni als dank voor alle prachtige tochten van het afgelopen seizoen, Wiebe een cadeautje overhandigt namens de groep. Tite wordt natúúrlijk niet vergeten en ook in het zonnetje gezet! Ze is blij met de bakvorm, die ze ongetwijfeld snel zal inwijden met weer een heerlijk baksel!

Dan gaan we kijken naar een diapresentatie, door Bram gemaakt, met foto’s van onze groep door de jaren heen. Harstikke leuk om al die beelden te zien en te denken: waar wàs dit ook al weer? Een heel werk, maar Bram heeft er wel eer van, want het is een groot succes! En dan is het tijd om afscheid te nemen van elkaar. We wensen elkaar een mooie zomer toe en hopen elkaar in september in gezondheid weer te zien om dan onder leiding van Wiebe weer aan een mooi, nieuw wandelseizoen te beginnen.

 1. corrie

  wat een leuk verslag,en natuurlijk de foto”s,lijkt me wel leuk om het nieuwe seisoen mee te lopen als dat kan en mag.

  1. Elly Koopman Bericht auteur

   Bedankt voor je reactie. Wat betreft het laatste daar ga ik niet over, maar kan het dan wel eens even aankaarten.

 2. Marijke Sprik

  Hoi Elly

  Ik wil je hartelijk bedanken voor al die mooie stukjes die je het afgelopen seizoen hebt geschreven en dat geld ook voor de vele prachtige foto.s.
  Zoals je weet las ik je verhalen voor op de Dagopvang in Talma Hiem.
  De afgelopen maanden ging dat helaas niet meer omdat het niveau van de cliënten inmiddels zo is dat men het niet meer begrijpt, bijzonder jammer dus.
  Er is veel veranderd in TH en zoals je misschien wel weet blijven bijna alle bewoners er wonen, ook als ze dementerent zijn.
  Ik wens jullie een fantastische zomer toe, heel veel plezier en genieten maar.
  Groetnis Marijke

  1. Elly Koopman Bericht auteur

   Nou Marijke, je hoeft me niet te bedanken hoor, want ik vind het leuk om te doen!Jij ook een fijne zomer en tot ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code