Wiebe’s loopclub 22-01-2014

Loopclubje Wiebe rondje Koudum 22 januari 2014.
Nou, het is vanmiddag een flink stuk kouder dan gisteren, toen er geen wind was. Dat is nu wel even anders, maar gelukkig is het droog! Ondanks het frisse weer tòch weer een flinke groep, die even uit wil waaien. We vertrekken met de auto’s naar Koudum, waar we parkeren bij manege De Morraruters. We steken hier meteen de weg over om een smal pad in te gaan, wat niemand van ons kende. En lopen zo een stukje langs de buitenrand van Koudum om even later weer in het dorp terug te komen. Via een nieuwbouwwijk verlaten we het dorp en komen direct in het open veld, waar een fris windje waait. We steken de Koudumervar over, waar twee vissers op mijn vraag: “wol it wat bite?” te kennen geven, dat het niet echt wil vandaag. In de weilanden grote groepen ganzen, die al gakkend de lucht invliegen als wij eraan komen. Prachtig gezicht! Aan een pad een bord met: “Hier granulaat” v.d. Veer. Zal wel slaan op het puin, dat er al ligt.

 

De route gaat verder dwars door de weilanden, waar het erg nat en zompig is. Wel een prachtig gebied: De Heanmar, onderdeel van de Haanmeer polder. Op een bepaald moment bereiken we weer een smalle weg, die langs de grote boerderij van Zonderland loopt en onderlangs de weg Koudum-Workum terug gaat naar Koudum. Steken weer de Koudumervar over en lopen Koudum binnen. Na nog een slinger door het dorp, waar af en toe mooie panden zijn te zien en de kerk hoog boven het dorp uittorent, komen we terug op de parkeerplaats bij de Morraruters. De wandeling zit er weer op voor vanmiddag. We zijn lekker uitgewaaid. Met z’n allen op naar de boerderij, waar Tite ons al opwacht met koffie en……( het wordt al bijna een vaste gewoonte!!!) weer heerlijke eigengebakken cake en boterkoek. Het is weer reuze gezellig in de keuken, waar het een geroezemoes is van jewelste, zó wordt er over van alles en nog wat gepraat! Slot van weer een mooie wandelmiddag. Als ik de lange oprit van het erf afrijd, kan ik zowaar nog genieten van de tòch nog tevoorschijn gekomen zon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code