Plus Wandel4Daagse Alkmaar Startkaart ophalen. Dinsdag 14 juni 2016.

 

We gaan mooi bijtijds vanuit Schoorl naar Alkmaar om de startkaart op te halen. Dit kan vanaf 5 uur tot 8 uur ‘s avonds. Op ons gemakje lopen we van de parkeergarage naar het Waagplein. Onderweg passeren we enkele mooie, oude panden, waar Alkmaar zo rijk aan is. Het is nog rustig op het plein. De vrijwilligers van Le Champion zijn druk bezig met het opbouwen van de startlokatie. Wat moet er toch altijd veel werk worden verzet voor ons! Iebele en ik drinken wat en terwijl Iebele achterblijft, ga ik nog even de winkelstraat in. Een beetje shoppen dus. Niet lang, want dat is niet zo gezellig voor manlief. Inmiddels is er al aardig leven in de brouwerij. Een band speelt leuke muziek en enkele “fanatiekelingen” staan al in de rij om straks als één van de eersten de envelop met startkaart in ontvangst te nemen.

Nou, ik geloof het wel. Er staan veel kramen en bij elke kraam 2 vrijwilligers, die de envelop uitdelen, dus gaat het supersnel! En …..er is tijd genoeg. Eerst nog genieten van een drankje. En natuurlijk bekenden treffen. Altijd weer leuk en verrassend wie er mee gaan doen. Meer dan 300 deelnemers gaan deze Vierdaagse voor de 10e keer lopen!!! Hun namen staan vermeld op een groot bord. Ik loop ‘m nu voor de 4e keer. Heb de eerste 2 keren meegedaan, toen de 5e keer en nu dan de 10e keer. Wàt een groei heeft deze Vierdaagse doorgemaakt!!! Daar zijn diverse redenen voor aan te voeren: geweldige organisatie, de variatie in afstanden (zelfs een 8,5 km. voor mensen, die geen langere afstand meer kunnen doen. Er is geen andere Vierdaagse, die zó de korte afstanden aanbiedt), de fantastische sfeer en de mooie routes. Maar wàt een werk om elke dag op een andere plaats het hele startgebeuren op te bouwen en …..af te breken!!! Dat geldt ook voor de post van het Rode Kruis. Zij staan zelfs al bij de start klaar om deelnemers te behandelen!!! Dat is voor zo ver ik weet nergens zo. En zij moeten dus ook elke dag van lokatie wisselen en onderweg behandelplaatsen inrichten. Er zijn dan ook heel veel Rode Kruis medewerkers in touw, evenals heel veel vrijwilligers van Le Champion.

Na enige tijd ga ik ook in de rij staan, krijg m’n envelop en geniet met Iebele nog van een heerlijke portie bitterballen. Alleen al hòe ze worden geserveerd is bijzonder! Wij verlaten het nog druk bezette plein en gaan terug naar Schoorl.Ondanks de vaak donkere luchten, is het de hele dag droog gebleven!!! Hopelijk is dat morgen, tijdens de eerste wandeldag óók zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code