Plus Wandel4Daagse Alkmaar Dag 1. 15 juni 2016.

 

Met de bus naar het station in Alkmaar. Wàt is er veel gebeurd de afgelopen jaren. Een heel vernieuwd station. Met de roltrappen naar boven, over het spoorwegemplacement met de trap weer naar beneden, waar de pendelbus al klaar staat om ons naar de startlokatie te brengen: Sportpaleis Alkmaar. Een grote hal met een wielerbaan (wat is zo’n baan scheef!!!!) en een grote ruimte in het midden. De DA-drogist verwelkomt ons bij het binnentreden met een zakje Perskindol gelei, even verder gevolgd door het Noord-Hollands Dagblad, die een “knijpharjte” voor ons heeft, zodat we geen dikke vingers zullen krijgen! Leuk allemaal. Veel wandelaars in de hal, die nog een beker koffie nemen. Even later opgeschrikt worden door een keiharde knal, startschot voor weer een vertrekkende groep wandelaars.

Om 9.15 uur ben ik aan de beurt en exact op tijd klinkt het verlossende schot: we mogen starten. Via de trap naar buiten, waar een fris windje waait. Gelukkig is het droog. Een klein stukje door Alkmaar en dan het buitengebied in, waar we langs een paar molens lopen. Na een paar kilometer de eerste stempelpost, waar we een banaan krijgen. Het is hier een gezellige drukte. Iemand met een mooi, oud VW-busje met muziekapparatuur vermaakt de talrijke wandelaars met leuke, vlotte deuntjes.

Dan langs de Bergervaart, waar het riet bijna plat ligt door de wind, gaan we richting Bergen, waar vandaag de grote rustplaats is voor alle afstanden. In het midden van Bergen ligt de ruïnekerk, waar een grote rustpost is ingericht. Er is van alles te koop: drinken, hot dogs, enz. Na een rondje door de kerk te hebben gemaakt, ga ik weer verder, nog nagenietend van de leuke sfeer, de gezellige muziek door een zanger, die weet hoe je een feestje kunt bouwen!

Even buiten Bergen, in het bos, een prachtig object van huiselijke tafereeltjes met als titel: “hier ben ik thuis”. Eerst onder lijnen met ouderwets wasgoed door, verderop gevolgd door op verschillende hoogte hangende huisjes. Heel leuk bedacht. Hierna verlaten we het bos en volgen de weg, waar in de berm het één en al fleur is: klaprozen, korenbloemen, margrieten. Het is gewoon schitterend!

Was het tot nu toe steeds droog gebleven, vanaf een uur of 12 een korte regenperiode, waarbij het wel noodzakelijk is om je in plastic te hullen. Gelukkig kan het na een poosje weer de rugzak in en blijft het tot de finish droog. Vanaf 5 km. wordt steeds met een bord aangegeven hoeveel km. het nog is naar de finish. Het aftellen is begonnen. Bij het Sportpaleis aangekomen, kun je de finish echt niet missen. Een grote poort mèt tijdwaarneming laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Iets voor half 2 stap ik over de finish. Op het parkeerterrein wacht Iebele me op. Heel prettig, want de rij voor de pendelbus naar het station is lang. En dan nog met de bus naar Schoorl. Dit scheelt me zó maar ongeveer een uur!! Op deze manier nog een mooi gedeelte van de middag om te relaxen in het zonnetje bij ons “zomerverblijf” !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code