Plus Wandel4Daagse Alkmaar Dag 2. 16 juni 2016.

 

Omdat ik vroeg (vanwege intapen hakken) in de Sporthal Hoornse Vaart wil zijn, brengt Iebele me. Er is hier weinig parkeergelegenheid, dus is het (op z’n Fries): tút en d’r út wat er op neer komt: kus en uitstappen!! Ben al snel aan de beurt en kan dus mooi starten met m’n eigen startgroep. Het is prachtig weer! De zon schijnt volop en het is direct aan het begin van de route genieten van de molens, die we passeren. We lopen door het fraaie molengebied de Oudorperpolder. Iemand vertelde me, dat in en rond Alkmaar zo’n 28 molens staan. Dat is echt veel. Dat de vereniging De Hollandse Molen heel actief is, blijkt wel uit òf nog niet zo lang geleden gerestaureerde molens òf door een molen, die op dit moment in de steigers staat. In ieder geval leveren de aan het water liggende molens prachtige plaatjes op!

Dat geldt ook voor het Park van Luna, waar we doorheen lopen. De stempelpost ligt aan het strand van Luna, wat valt onder Heerhugowaard. De ligbedden zijn al door wandelaars in beslag genomen. Overal op het grote grasveld groepjes wandelaars, die even uitrusten en genieten van zon en water en niet te vergeten …….een beker koffie. Die smaakt extra lekker, omdat er lang op moet worden gewacht: één koffiepunt en honderden wandelaars, dus dan weet je het wel: lange rij wachtenden voor u!!!!

En dan op naar Broek op Langedijk, waar alle afstanden samen komen. Er zijn 2 mogelijkheden: òf door het prachtige Museum BroekerVeiling (al 3 keer eerder gedaan) òf naar het grote wandelterras bij de Van Arkelschool. Ik kies de laatste optie. Schoolkinderen en hun ouders hebben zich enorm uitgesloofd om de wandelaars van eten en drinken te voorzien. Grote pannen soep staan klaar en de tomatensoep is heerlijk! Groot is het enthousiasme bij de kinderen, omdat al het geld wordt overgemaakt naar een goed doel.

Dan weer verder met het laatste stuk van de route van vandaag. We lopen door Sint Pancras, waar de bewoners van een woonwijk er ook veel werk hebben gemaakt om de boel te versieren. Er volgt nog een horecagelegenheid, waar weer veel wandelaars op het terras zijn neergestreken, maar die houd ik voor gezien. Krijgen daar nog een lekkere mueslireep waarna al snel een bord met: “nog 3 km. even doorzetten nog!” ons moed inspreekt. Ook de Hortus Alkmaar (al meerdere keren doorheen gelopen) laat ik links liggen en volg de route rechtdoor. Na nog weer een stukje Oudorperpolder met z’n molens bereik ik de finish. In de hal met min of meer tropische temperaturen is het een gezellige boel. Er is weer muziek, die uitnodigt om even de beenspieren op een andere manier te gebruiken. Mijn voeten laten dat helaas niet toe, dus strijk ik neer op een bank met bekende wandelaars, krijg een drankje van Jos, die zich heeft getooid met m’n roze pet en zó mee kan doen met de beroemde “roze woensdag” in Nijmegen over een paar weken. Het is een vrolijke boel hier aan tafel. Ik moet echter er vandoor. Iebele haalt me op en aangezien het  een kwestie is van instappen en wegwezen, moet ik wèl zorgen, dat ik op de afgesproken plaats sta.

We hebben een prachtige tweede dag beleefd met schitterend mooi weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code