Plus Wandel4Daagse Alkmaar Dag 3. 17 juni 2016.

 

Ook nu  vroeg in het AFAS Stadion, de startlokatie deze derde dag, maar…….nu lange rijen bij het Rode Kruis!!! Wachten dus tot ik aan de beurt ben. Eindelijk is het zo ver. De wiebelige behandeltafel op. Maar dan heb ik de pech, dat iemand m’n voeten gaat tapen, die het nog moet leren!!!!!!! Na een uur op m’n buik te hebben gelegen, kan ik het vanwege m’n rug bijna niet meer volhouden en vraag maar eens even of het nog lang duurt…… Gelukkig is het eind in zicht en kan ik naar de start gaan. Drink echter eerst nog even een beker koffie, gezeten op een stoeltje hoog in het stadion. Mooi uitzicht op de lopers, die beneden naar de start lopen.

Dan ga ik ook maar eens op pad. Het is inmiddels kwart voor 10!!!! Kwart voor 8 was ik al bij het Rode Kruis, dus….reken maar uit!! Maar goed, het is prachtig weer, de zon schijnt, de wolkenluchten zijn weer fantastisch, dus wat wil een mens nog meer????? We lopen door de Alkmaarderhout, langs het hertenkamp en bereiken al vrij snel de eerste stempelpost op Landgoed Nijenburg. Even de gekregen krentenbol opgegeten in het gezelschap van Loes, die me al eerder was opgevallen vanwege haar prachtige hoofddeksel!

De route gaat verder over het mooie landgoed, waarna we arriveren bij de grote rustpost, die is ingericht bij het gezellige Winkelhof ‘t Loo in Heiloo. Eerst natuurlijk de kaart laten stempelen. De terrassen zitten vol. Maar binnen is nog plaats om even een kop soep naar binnen te werken. Ook hier weer muziek hoog boven de wandelaars. De Witte Kerk steekt prachtig af tegen de blauwe lucht en nodigt uit om van binnen te bekijken. Rond de kerk in het gras en ook binnen zitten wandelaars. De Romaanse tufstenen kerk is gebouwd in de 11e eeuw. Het bord met daarop de  uitgebreide geschiedenis van deze kerk heb ik gefotografeerd en is dus te zien bij de fotoserie.

Na Heiloo lopen we weer door het Landgoed Nijenburg, waar het zelfs mogelijk is om je te laten fotograferen, gezeten op een koets in de aanwezigheid van de jonkheer en jonkvrouw. Dat geloof ik wel, dus ik ga door en zie na het verlaten van het bos in de verte al de contouren van het AFAS Stadion. Denk je dan, dat je er bijna bent, vergeet het maar!! Een lange slinger door het polderland volgt nog met daarin nog even een klimmetje naar het viaduct over de snelweg. Ondanks de late start van vanochtend, valt de finishtijd me niet tegen: 14.10 uur. Wat ben ik blij, dat Iebele me ophaalt, want er stáát me toch een rij te wachten op de pendelbus!!! Het scheelt me alles met elkaar bijna een uur, dat ik eerder terug in Schoorl ben. En dat is toch wel héél prettig nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code