Plus Wandel4Daagse Alkmaar Dag 4. 18 juni 2016.

 

Al weer de laatste dag van deze 10e Wandel4Daagse in Alkmaar. Wat gaat het toch snel!! Ook nu heeft manlief me weer naar de startlokatie gebracht, het Sportcomplex Oosterhout. Voor het eerst deze week een sombere, grauwe lucht, waar zo nu en dan een spetter regen uit te voorschijn komt. M’n eerste loop is naar het Rode Kruis. Veel “patiënten” , die geholpen willen worden. Nu heb ik gezien, dat de eerstvolgende mogelijkheid niet zó ver weg is, besluit ik maar te gaan starten. Ben dan ook op het juiste tijdstip gestart.

We volgen een unieke route dwars door d’Oude Stad Alkmaar. Prachtige panden, mooie grachtjes met ophaalbruggen. En wat zo mooi is, het is gelukkig nog droog! We verlaten de stad langs de molens van Oudorperhout. In Oudorp de eerste stempelpost mèt Rode Kruis!! Niet zo druk, dus snel aan de beurt om m’n hak, die toch wel behoorlijk pijnlijk is, na te laten kijken. Weer prikken en intapen. Inmiddels daalt de regen neer en heeft iedereen zich in plastic gehuld. Tòch ga ik nog even voor een “bakkie troost” voor ik verder ga lopen.

Nog maar een klein eindje op weg zie ik in de vaart naast me een zwanenpaar met, het is haast niet te gelóven, maar liefst 9 jongen! Wàt een prachtig gezicht!!! Ik denk, dat ze het meest gefotografeerde zwanenpaar zijn uit de omgeving! Niet zo heel veel verder weer een bijzonder schouwspel. Tientallen ganzen zwemmen tussen de pompebladen, soms los van elkaar, maar veel ook in een soort formatie, b.v. in een rechte lijn achter elkaar. Ook hier worden veel foto’s gemaakt. We treffen het, dat het dan juist droog is en een flauw zonnetje probeert door te breken. We lopen langs enkele koffiepunten bij Scouting groepen, maar ik stop bij de stempelpost van het Kinderbolwerk en Scouting en laat me de soep goed smaken. Een duo zingt “oude” hits en ja, dan kán het niet missen, dan gaan de beentjes van de vloer en worden de beenspieren op een andere manier geprikkeld en losgemaakt.

Nog maar nauwelijks weer op gang gekomen wacht een verrassingspost, waar we een appeltje meekrijgen voor onderweg. Even later wacht ons wéér een verrassing. Nu worden we getrakteerd op een wervelende show in de brede vaart naast de weg. Een man staat dan weer stil hoog boven de wateroppervlakte, maakt dan weer salto’s en capriolen door krachtige waterstralen onder zijn voeten. De waterstralen worden door een in het water liggende motor omhoog gestuwd. Het is echt spectaculair!!! Je kunt je nergens aan vasthouden, dus komt het enorm op je evenwicht aan lijkt mij.

Even later bereiken we de Koedijkervlotbrug. Aan de overkant bij de molen weer een stempelpost. We hebben nu nog 5 km. voor de boeg. Er is muziek, er zijn acts, een blusboot van de Brandweer spuit met grote kracht een waterstraal de lucht in, die, gelukkig maar, door de wind niet onze kant opwaait. We zijn al nat geworden, er hoeft niet nog meer bij! Zo bereiken we de stad weer. Via de Stadswallen lopen we verder. Omdat het weer begint te regenen, duik ik een prachtig eethuis binnen, waar meer wandelaars op de valreep nog iets eten of drinken en niet te vergeten: van een echt, schoon toilet gebruik maken!!!!! Niet dat we te klagen hebben gehad over de toiletvoorzieningen onderweg. Integendeel, heel netjes heb ik ervaren. Dan over de registratieband, waar de tijd wordt opgenomen. We zien de dames al staan met de slingers, die ons om de nek worden gehangen. We passeren de zo bekende Molen van Piet, terwijl we begeleid worden door dan weer een muziekkapel, dan weer djembee, dan weer slagwerkgroepen. Het is één en al geluid en geeft een feestelijk tintje aan de binnenkomst.

Maar…….we zijn er nog niet. Le Champion heeft het voor elkaar gekregen, dat we dóór de prachtig gerestaureerde Grote Sint Laurenskerk mogen/moeten lopen!!!! Geweldig! Wàt een prachtige kerk! En of het allemaal nog niet op kan, worden we getrakteerd op een fantastische performance van de groep “Tango of Art” uit Alkmaar. Op de muziek van een enthousiast spelen ensemble, geven dansparen in het middenschip van de kerk een show van Latijns-Amerikaanse dansen, waaronder de tango. Nou, dan loop je niet snel door!!!! Dit is echt genieten zeg!  Ook is er een “winkel” ingericht, waar speciale danskleding en dansschoenen te koop zijn. Heel mooi om te zien.

Dan is het tóch tijd om verder te gaan. De rode loper ligt uit in de winkelstraat. Ook hier weer muziek en slagwerkgroepen, die het tot een feestelijke intocht maken. Als laatste bijzonderheid worden we door de Waag geleid en dàn……..tussen de dranghekken met veel publiek erachter onder de finishpoort door. Laatste stempel op de kaart en dan wacht de medaille. Even verderop een kraam, waar we een stempel in het wandelboekje kunnen krijgen. Overal tonnen, waar we de chip in kunnen deponeren en dan……is het feest op het Waagplein, waar de terrassen bomvol zitten.

Dan op weg naar…….jawel de pendelbussen!!! Zelfs op deze laatste dag zorgt Le Champion ervoor, dat elke deelnemer op vertoon van de startkaart, gratis gebruik mag maken van deze geweldige service!!! Dus waar je ook maar naar toe wilt, de bus stopt op veel plaatsen, waar wandelaars de auto hebben geparkeerd. Dit is toch echt TOP!!!!! Ik stap uit bij het station, waar Iebele me staat op te wachten met de auto. Terug naar Schoorl, waar we samen nog even een terrasje pikken als afsluiting van deze prachtige Vierdaagse. Dit was m’n vierde keer en ik kan uit de grond van m’n hart zeggen, niet alleen wat de Vierdaagse betreft, maar ook wat alle andere tochten betreft, LE CHAMPION, JULLIE WETEN ALS GEEN ANDER WAT ORGANISEREN IS!!!!!!  

HET WAS WEER PERFECT!!!!!! BESTUUR EN ALLE VRIJWILLIGERS: HEEL ERG BEDANKT VOOR DEZE PRACHTIGE 10e PLUS WANDEL4DAAGSE ALKMAAR!!!!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code