Rondje Beetsterzwaag + gezellig etentje 6 augustus 2016.

 

Foto:

 

Rondje Beetsterzwaag en een gezellig etentje op 6 augustus 2016.

Vandaag geen officiële wandeltocht, maar een rondje om te controleren of Theun en Bert de route van het rondje, dat in september wordt gelopen op één van de woensdagmiddagen van de WIK-wandelmarathon, wel goed op papier hebben gezet en er geen fouten in zitten.

Een “select” groepje is samengekomen bij Theun en gaat daar eerst aan de koffie om dan lopend naar Beetsterzwaag te gaan. De afspraak is, dat ik naar restaurant Baboeshka kom, waar we met elkaar gaan koffiedrinken. Ik ben dan al wat aan het shoppen geweest, want ik was weer eens te vroeg, ha, ha! Leuke winkels in Beetsterzwaag, dus geen probleem. En…..het is “sale” , zodat ik voor een zacht prijsje 2 t-shirts heb gescoord! Terug van het shoppen zie ik het groepje aankomen. Op het terras komt er van alles tevoorschijn om armen en benen in te smeren tegen de hinderlijk stekende muggen. Het is maar zéér de vraag of het helpt, maar misschien is het idee, dàt het helpt ook al voldoende!!!! Dan aan de koffie. Voor de broodnodige energie nemen we er appeltaart bij!. Geen halve maaltijd, want het is een flink groot stuk mét slagroom en … vanillesaus!!! Héérlijk! Het wordt een heel gezellige koffiepauze.

Dan gaan we op pad. De uitzetters mogen niet voorop lopen. Enkele lopers hebben een papier met de route en de bedoeling is om goed te controleren of alles klopt. Is er een vraag of denkt iemand, dat iets niet goed op papier is aangegeven, dan volgt een onvermijdelijke rustpauze. Vrijwel steeds blijkt de route te kloppen en zijn degenen, die voorop lopen zó aan de babbel, dat er wel eens een punt wordt gemist en ja……dan klopt het natuurlijk niet meer. Wat hebben we een plezier! Het weer is prima en de route is prachtig zo rond Beetsterzwaag. We lopen dan ook vrijwel steeds op onverharde paden. De heide bloeit al prachtig paars en alles is zo mooi groen door de overvloedige regenval van deze zomer.

Na dit mooie rondje van 11,5 km. komen we weer terug bij Baboeshka. Schoenen uit en lekker onderuit gezakt smaakt een koud biertje of een koude radler heerlijk! Echter, het groepje heeft nog een aantal kilometers voor de boeg. Terug naar Drachten. Aangezien dat nog wel een uur of anderhalf uur duurt, ga ik nog even naar Gorredijk en kom dan later ook naar Drachten, waar we bij Theun aan de borrel gaan. Dan is het nog niet afgelopen met de pret, want we hebben n.l. nog een verrassing in petto voor Gerrit, die de dag ervoor z’n 75ste verjaardag heeft gevierd: een etentje bij De Lachende Koe in Drachten, waar enkele van ons al eens eerder hebben gegeten. En dat heeft ze goed voldaan, dus……Pas op het laatste moment hoort Gerrit van de plannen en is er beduusd van.

De Lachende Koe biedt uitzicht op een smalle strook strand met kleurige ligbedden. Ooit was op deze plek een grote hoeveelheid zand aangebracht voor het festival : “Drachten at the beach”. Hoewel de ligbedden er uitnodigend staan in het zonnetje, gaan we naar binnen. Uit een originele menukaart maken we een keuze uit voorgerecht en hoofdgerecht. Diverse gerechten worden geserveerd en iedereen is enthousiast. Het smaakt allemaal heerlijk! De lachsalvo’s zijn niet van de lucht. De andere gasten zullen wel eens gedacht hebben: “wat is dat voor stelletje ongeregeld”. Helemaal toen het nagerecht werd binnengebracht, speciaal voor Gerrit opgediend met “vuurwerk” !!!! Wij zingen natuurlijk, gevolgd door een driewerf hiephiephoera! De andere gasten (de tent zat vol!) zullen het wel niet erg hebben gevonden, dat wij op een gegeven moment vertrokken. Buiten gekomen, moesten natuurlijk de ligbedden nog even worden getest! Hilarische taferelen, helemaal om uit lighouding weer overeind te komen!

Dan is het echt tijd om afscheid van elkaar te nemen. Het was een fijne dag, waarbij vriendschap en gezelligheid de boventoon voerden. Zeker voor herhaling vatbaar!!!!

  1. Bert de Jong

    Wat betreft de tocht. Alle eer gaat naar Theun. Ik zit wel in de wandelcommissie maar verder heb ik tot nog toe niets met deze route te maken. Verder was het inderdaad een zeer geslaagde dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code