Kunstroute “Open Stal” Oldeberkoop 15 augustus 2016

 

Foto:

 

De maand augustus is al jaren de kunstroute in Oldeberkoop. Dit jaar voor de 45ste keer! En altijd weer is er bijzondere kunst te zien van diverse kunstenaars. Het is deze maandagmiddag prima weer om naar Oldberkoop te gaan. Dus fietsen op de auto (er zijn wel leenfietsen, maar in een beperkt aantal en kun je het dus zo maar treffen, dat alle fietsen in gebruik zijn), zodat we ons zelf kunnen redden. Voor Iebele zijn sommige afstanden van de ene lokatie naar de andere te ver om te lopen, dus vandaar.

Een mooie, nieuwe kiosk siert het pleintje. Om de prijs van een deelnemerskaartje hoef je het niet te laten: €3 slechts. Een prachtig uitgevoerde catalogus vind ik een must. Kan ik thuis op m’n gemak alles nog eens nalezen. Duidelijk is al wel, dat het een toer zal worden om alles in één middag goed te bekijken! We maken dan ook al vast een keuze van datgene wat ons in eerste instantie het meest aanspreekt.

We fietsen door het dorp van de ene lokatie naar de andere. Er is veel variatie in wàt er geëxposeerd wordt en wààr. Beelden, schilderijen, sculpturen, drijvende objecten, enz.enz. Bij het ene sta je langer stil dan bij het andere, maar er is erg veel moois te zien. Tussendoor even een terrasje opgezocht en in het zonnetje genieten van een kopje koffie. Komt er nog een oude Opel voorbijgereden, die ooit ook in het bezit was van Iebele. Dus herinneringen ophalen uit vervlogen tijden.

Dan weer verder. Achter het pand Molenhoek 31 met in de tuin enkele beelden, gaat de kunstroute het Molenbosch in. Via mooie paden komen we bij de vijver, waar een opvallend blauw object in het water drijft en heel langzaam (bijna niet te zien) draait. De spuitende fontein op de achtergrond zorgt voor een heel mooi plaatje. De waterstraal schittert in het zonlicht en bij het vallen op het water geeft dat prachtige flonkeringen. Doordat de buste lichtjes draait, zorgt dat voor een steeds veranderende lichtval. Heel bijzonder!

Onze laatste stop is bij Hotel Restaurant Lunia. Zowel achter het hotel in de tuin als op de bovenverdieping binnen, is veel moois te zien. Inmiddels is het 6 uur geworden. Tot besluit zitten we nog even gezellig na op het terras en sluiten de middag af met een drankje en een hapje. Helaas hebben we niet alles kunnen bekijken, maar van wàt we hebben gezien, hebben we héél erg genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code