Loopclubje Wiebe rondje Wyldemerk 21 september 2016.

 

Foto:

 

Loopclubje Wiebe rondje Wyldemerk 21 september 2016.

De eerste keer weer na 3 maanden “zomerreces”. En iedereen is dan ook blij om elkaar weer in gezondheid te zien. Tòch valt het aantal deelnemers deze eerste keer wat tegen, 14 om precies te zijn en dat met dit mooie weer! Wij hebben er in ieder geval weer zin in!

Eerst maken we een rondgang door (want zo kun je het wel noemen) de “lusthof” rond de boerderij. Bomen vol met diverse soorten appels en dan de bloemenzee rondom de boerderij. De grote hobby van Wiebe! Maar wàt een werk! Hoeveel fuchsia’s in allerlei soorten en maten hier wel niet staan. Wiebe is de tel kwijt geraakt. Maar het zijn er erg veel! Ook de geraniums en begonia’s staan uitbundig te bloeien, evenals de dahlia’s. Maar ja, wat wil je, het is nog steeds zulk prachtig weer, dus gaat de bloei gewoon door. De appels moeten nodig worden geplukt, maar Wiebe heeft ze nog even laten hangen, zodat wij er vanmiddag van kunnen genieten.

Toch is het niet alles rozengeur en maneschijn. Vier schapen zijn doodgegaan en dat gebeurt eigenlijk nooit. Iemand van de groep vertelt, dat er bij een bekende 20 schapen zijn gestorven. Waarschijnlijk door de hitte heeft een virus of bacterie zó kunnen groeien, dat het een aantal schapen fataal is geworden. En dan het probleem van de roofvogels: buizerd en havik. De prachtige kippen kunnen niet meer los op het erf lopen en zitten nu in een ren. Wiebe was er getuige van, dat een roofvogel zó een kuiken tussen de klauwen mee de lucht in nam. Daar word je niet vrolijk van, dus is het òf in de schuur òf in een ren buiten.

Na dit gezellige begin van de middag gaan we op pad. We blijven in de buurt en maken als het ware een rondje door de Wyldemerk en het bos. De Wyldemerk is in alle jaargetijden een prachtig gebied. En ook nu weer met de zon boven de waterplas is het genieten. Na de groepsfoto op het bekende bruggetje, gaan we het bos in om uit te komen bij de brug over de Sminkefeart. Hier zijn jongelui bezig met een survival. Niet over de brug, maar steunend op touwen moeten ze de overkant zien te bereiken! Leuk bedacht door de leiding en wij maar kijken of er ook iemand de ploemp in zou gaan. Niet dus, droog bereikten ze een voor een de overkant.

Wij vervolgen onze wandeling op het pad langs de golfbaan, dat uitkomt bij de Luts. Lopen langs het mooie pand Kippenburg, steken de Luts over en na een klein stukje fietspad weer het bos in. Wiebe vond het zeker nodig, dat onze lichamen wat extra training kregen, want tot 4 keer toe staat ons een “hindernis” te wachten in de vorm van een diepe sloot ( nu zonder water!) met aan weerskanten steile hellingen. Gelukkig is er altijd wel iemand, die even een helpende hand biedt. Nadat de laatste hindernis is genomen, lopen we het weiland in en steken schuin over naar de boerderij, waar de laatste “gymnastiekoefening” bestaat uit het onder een schrikdraad door kruipen.

En dàn…..kunnen we bijkomen in en buiten het met bruidssluier begroeide prieel. Tite heeft de koffie klaar en …….ook nu weer heerlijke, eigengebakken taart! Wat worden we toch altijd door haar verwend! Nog lang zitten we hier in de zon te genieten! Het is ook onvoorstelbaar, dat het op 21 september nog zulk mooi weer is! Heb nog even gekeken en vorig jaar op 2 september( de eerste keer na een lange zomer) was het ook prachtig weer en zaten we na de wandeling ook met z’n allen lekker buiten. September blijkt toch vaak een maand te zijn met nog heerlijk weer.

We hebben een prachtige middag gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code