Loopclubje Wiebe Rondje Nijemirdum 5 oktober 2016.

 

Foto:

Op de foto klikken om alle foto’s te bekijken.

 

Loopclubje Wiebe Rondje Nijemirdum 5 oktober 2016.

Zoals gewoonlijk verzamelen we weer op de boerderij aan de Lykwei. We treffen het weer met het weer, want de zon schijnt volop. Wel is het een heel stuk frisser geworden en er staat een stevige wind. Dat is dus even wennen na al die zomerse temperaturen van de afgelopen tijd. We starten vanuit de boerderij en blijven in de buurt. Wel zal het volgens Wiebe een stevige wandeling worden!!! Met tussendoor ergens een rustpauze. Dit wekt natuurlijk meteen onze nieuwsgierigheid, maar Wiebe laat nog niets los.

We lopen de Lykwei uit de Sminkewei op. Wat is dit toch een prachtige weg met aan weerskanten de hoge, dikke beuken, die dit jaar vol hebben gezeten met beukenootjes. Constant hoor je het geluid van platgetrapte nootjes op het betonnen fietspad. Halverwege slaan we af, het fietspad op door de Nijemirdumer heide. Prachtig hoe de zon door het gebladerte schijnt! Nóg steeds hebben we geen idee waar de wandeling naar toe gaat. Ook geeft het Jeneverdykje nog geen enkele indicatie al zijn we nu wél dichtbij Nijemirdum gekomen.

Daar komt de aap uit de mouw. Tineke, die gewoon met ons meeloopt, is pas geleden Beppe geworden van haar 8ste kleinkind en dat heugelijke feit is de aanleiding, dat we nu bij haar thuis in Nijemirdum uitgenodigd worden om iets te drinken. Is dát even leuk!!!! De oh’s en ah’s bij het zien van de grote tuin zijn niet van de lucht! Het is nog een grote bloemenzee met op een paar plekken een zitje. Een prachtig prieeltje wordt weerspiegeld in de vijver. Overal worden stoelen vandaan gehaald, want we zijn met maar liefst 20 personen in totaal. Tite is op de fiets gekomen en Yme, de man van Tineke heeft de koffie klaar. Tineke is aan het bakken geweest en de appeltaart smaakt heerlijk! Wat zitten we hier toch fijn met z’n allen buiten!

Na zo’n uitgebreide rust is het in het begin altijd even een beetje moeizaam om weer op gang te komen. We maken een rondje door het dorp en verlaten het via het Wytlânsdykje, dat uitkomt op de Hege Bouwen. Scherpe contrasten tussen het door de zon beschenen weiland en de lange slagschaduwen van de in deze tijd van het jaar al lager staande zon. We gaan vóór Oudemirdum de Sminkewei weer op. Wat opvalt is een felgroen gekleurd perceel land, waar mosterdzaad groeit. Nu lopen we de Sminkewei helemaal uit. De golfbaan ligt er stil bij, geen golfer te bekennen. Op de Luts nu ook geen bootje te zien. Dat was deze zomer wel anders!!!

We steken de drukke provinciale weg over en zijn weer op de Lykwei. Het dassenspoor is nog duidelijk te zien. Hoog in de lucht cirkelt een buizerd. Veel kuikens is Wiebe door deze roofvogels kwijtgeraakt. Nu laat hij de kippen ‘s middags een poosje buiten rondscharrelen en hij kan gewoon merken, dat ze dat heel fijn vinden! Na een tijdje gaan ze dan weer naar binnen. Rond de boerderij is het nog steeds een bloemenzee. In de fuchsia’s zitten op dit moment haast nog meer bloemen dan van de zomer, vertelt Wiebe. Maar….de nachten worden nu kouder. Op sommige plaatsen zelfs al nachtvorst aan de grond, dus zal het niet lang meer duren of alle planten moeten weer naar binnen gesjouwd worden. Wàt een werk!!!!!

Dan is het tijd om afscheid te nemen. Wat hebben we weer een prachtige middag gehad!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code