Drachten WIK 22-02-2014

Wandeltocht “HET GOEDE DOEL” WIK Drachten 22 februari 2014.

 

Op m’n gemak rijd ik minder vroeg dan anders (ik loop vandaag de 20 km.) naar Drachten. Stop nog een keer onderweg om de mooie lucht vast te leggen (dus niet al rijdend!!!) en arriveer bij de startlokatie precies op het moment, dat de 25 km.-lopers op weg gaan. Dus langzaam langs de lopers rijden, allemaal bekenden zien, waarvan de meeste mij niet zien, en dan naar de parkeerplaats, waar al heel veel auto’s staan. Dat belooft wat! Zal wel weer een groot aantal deelnemers te zien geven. Maar dat zien we straks bij de finish wel. Nu eerst naar binnen. Prachtige, ruime startplek hier in het Fries Congrescentrum. En nu vrij rustig, dus geen gedrang bij inschrijven. Tref Charlotte met vriendinnen, die vandaag ook de 20 lopen en ga gezellig bij ze zitten met een bakje koffie. De wachttijd vliegt zo om en goed negen uur op pad. Dat Drachten een grote “vlek” is op de kaart, blijkt wel uit het feit, dat we tijden door Drachten lopen voor we buiten het dorp zijn.

 

Een groot net van wandel-en fietspaden loopt door het dorp en verbindt de ene wijk met de andere. Zo zie je nog eens wat van Drachten. Ook de mooie fiets- en voetgangersbrug ligt op de route. We verlaten het dorp en zien het Karmelklooster, badend in het zonlicht. Heel mooi. Eenmaal in het buitengebied worden we meteen al verrast door een vrijwilligster, die een versnapering uitdeelt. Lekker! We lopen over mooie zandpaden, zoals de Skieppedraai. De nog laagstaande zon geeft het landschap een heel specifieke kleur, vooral door de donkere wolken in de verte. Via Selmien West gaan we richting Olterterp, maar buigen al eerder af en krijgen dan een mooi stukje langs het Koningsdiep , waarna we al snel de eerste rust en contrôle bereiken op Camping Het Koningsdiep.  Heel mooie rustplek, waar we gastvrij worden ontvangen en we de koffie niet zoals gebruikelijk in plastic bekertjes krijgen, maar in heuse, mooi gekleurde bekers met een lekker stuk koek!! Met frisse moed weer verder en dat mag ook wel, want we krijgen toch direct hierna een enorm modderpad voor de kiezen! Uitkijken dus, want je ligt zo maar in de drek. Gelukkig wordt het al snel weer een goed begaanbaar pad door het bos. Aan de overkant “worstelen” Charlotte en vriendinnen zich nog door de modder. Via Heidehuizen naar de Poostweg, waar ik opeens Fokie en Hillie in het vizier krijg.

 

We lopen samen verder via een heel breed bospad, waar diepe geulen vol water staan. Ook hier weer slalommen en uitkijken. Even later staan we bij Het Witte Huis, waar de 2e rust is gepland. Heerlijke mosterdsoep en een en al gezelligheid, ook al door het zien van vrienden van de dinsdagloopgroep. Nu de laatste etappe: weidse vergezichten zijn nu ons deel, nog mooier gemaakt door de volop schijnende zon! Wat boffen we toch met het weer! Door het lawaai van voortrazende auto’s op de snelweg is het duidelijk, dat we Drachten naderen. Tunnel door en Drachten in. Dan weer een lange slinger voor we aankomen bij het Congrescentrum. Het is hier een gezellige boel. Met Henny en Wilco drink ik nog wat. Op het moment, dat ik wil vertrekken, vraagt Henk Ramerman me enkele foto’s te maken van de overhandiging van de door ons wandelaars opgebrachte som geld voor het goede doel van vandaag. Henk dankt iedereen voor de inzet en reikt de cheque over aan Joep Welling, vertegenwoordiger van het NVLE-fonds, dat onderzoek stimuleert naar diverse auto-immuunziekten, zoals Lupus, APS, sclerodermie, MCTD.

 

Het bedrag is maar liefst €3726,= een fantastisch bedrag, waar de Vereniging heel blij mee is. Ook Natascha Brünner, draagster van de ziekte SLE met nefritis (ontsteking van de nieren) en lid van wsv.WIK, is zichtbaar blij met dit geweldige resultaat, bij elkaar gebracht door 738 wandelaars!! Wàt een succes!  Dan is het echt tijd om naar huis te gaan. Het schaatsen van de ploegenachtervolging lokt. Met radio Olympia aan rijd ik “snel” naar huis en ben precies op tijd om dit fantastische schouwspel mee te maken. We hebben dankzij alle vrijwilligers van WIK weer een prachtige wandeldag gehad. Heel mooie route, prima pleisterplaatsen, schitterend loopweer en veel gezelligheid onderweg.

 

Iedereen BEDANKT!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code