Flal-tocht Munnekeburen 22 oktober 2016.

 

Foto:

Op de foto klikken om alle foto’s te bekijken.

 

Flal-tocht Munnekeburen 22 oktober 2016.

Na de lange periode zonder Flal-tochten kunnen we vandaag weer gaan “Flallen”. En dat velen met mij er weer zin in hebben, blijkt als ik nog vér voor het Dorpshuis in Munnekeburen rijen geparkeerde auto’s zie staan in de berm van de wegen rond het dorp. Later zal blijken, dat er maar liefst 419 deelnemers waren op deze eerste Flal-tocht van het seizoen 2016-2017.

In ieder geval krioelt het in de hal van de deelnemers, die zich al hebben ingeschreven. “Nieuwe” gezichten achter de bestuurstafel, die het stokje hebben overgenomen. Overal blije begroetingen na elkaar in sommige gevallen tijden niet te hebben gezien. Wat hetzelfde is gebleven, is het “gedrang” om een routebeschrijving te bemachtigen. Terwijl we de hele dag de tijd hebben!!!! Blijft bizar!

Dan op pad. Over de landerijen hangt een lichte nevel. De zon doet haar best door te breken en er staat weinig wind. Heerlijk wandelweer dus. De route is erg mooi. Afwisselend voet- en fietspaden, dan weer een stukje over mooie weggetjes. De klokkenstoel van Spanga is van verre al goed te herkennen. Het klokluiden gaat vandaag niet door!!! Het touw is hoog opgeknoopt en niemand waagt zich aan een klimpartij…… Voor we er erg in hebben, bereiken we weer het Dorpshuis, waar de eerste rust is gepland.

Na de rust lopen we het hele dorp Munnekeburen door. De kerk is in particuliere handen overgegaan en we worden uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan de vlooienmarkt, die vandaag wordt gehouden. Grappig zijn de Sinterklaas en Zwarte Piet, die bij de deur de bezoekers welkom heten. Hier dus geen “gedoe” of dit nu wél of níet kan. We gaan nu richting Oldelamer. Mooi is het graspad langs de Helomavaart, gevolgd door een slingerpad door natuurgebied Veenpolders Brandemeer. Het is hier prachtig! En met de zon erbij is het genieten!

Genieten doe ik ook van de soep in ‘t Griffioentje, het dorpshuis van Oldelamer. Bovendien zorg ik ervoor, dat de EHBO vandaag niet voor niks is ingehuurd! Na deze rustpauze ga ik weer op pad en vervolg de mooie route. waarbij we nóg een keer over de Helomabrug lopen. Direct hierna slaan we af en gaan een mooi voetpad op, natuurgebied de Rottige Meenthe in. Een uitgebroken jonge ezel is in paniek bezig weer bij z’n moeder te komen. Met behulp van een wandelaar wordt hij weer met z’n moeder herenigd en blij draven ze het weiland door.

Terwijl we het Dorpshuis nog niet zien, komt de geur van “snert” ons al tegemoet. Binnen is het een gezellig geroezemoes van nazitters, die zich te goed doen aan een drankje. Ik sluit me bij het bekende groepje aan nadat ik ook hier de aanwezige EHBO aan het werk heb gezet. Blij, dat ze altijd bij de tochten present zijn! Aan alles komt een eind. Ook aan dit gezellige samenzijn, dat we weer voort kunnen zetten volgende week met de tocht van WIK in Beetsterzwaag. De auto is snel gevonden nu de meeste wandelaars al zijn vertrokken. Met m’n hoofd vol mooie herinneringen rijd ik naar huis. Deze eerste Flal-tocht was een prachtige start van een nieuw Flal-seizoen. Bestuur en alle vrijwilligers: Bedankt!

  1. Pingback: Grote Veenpolder Wandeltocht rond Munnekeburen - Henk-Jan van der Klis

  2. Pingback: Wandelen in de wereld van Peter Stuyvesant | Mari Smits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code