Etentje met “dienstgroep 2” in het Bezoekerscentrum op Kornwerderzand 28 oktober 2016.

 

Foto:

Op de foto klikken om alle foto’s te bekijken.

 

Etentje met “dienstgroep 2” vrijwilligers van het Kazemattenmuseum op Kornwerderzand 28 oktober 2016.

Vorig jaar besloot ik m’n verslag met de woorden: “het is absoluut voor herhaling vatbaar”. En dat is kennelijk niet tegen dovemansoren gezegd, want vandaag is het weer zo ver. “Opperhoofd” van de groep, Rein, heeft samen met Juliette ons uitgenodigd voor weer een etentje en daar zeggen we natuurlijk geen “nee” tegen.

Rond de klok van vier uur druppelt de een na de ander binnen in het Bezoekerscentrum van het Museum, dat al een ware metamorfose heeft ondergaan. Kaarsjes branden, op de grote ovale tafel (nu nóg groter gemaakt) een kleed met daarop schaaltjes met borrelnootjes. Want we gaan eerst aan de borrel! We zijn in totaal met 18 personen, vrijwilligers met hun partners. Er heerst meteen al een gezellige sfeer. Iedereen vindt het weer leuk om elkaar nu eens onder andere omstandigheden mee te maken of in sommige gevallen elkaar te leren kennen. Jammer, dat ook deze keer niet iedereen in de gelegenheid was om te komen.

Na de borrel is er voor de liefhebbers een rondleiding door een paar kazematten. Terwijl de zon heerlijk schijnt wandelen we rond, nemen een kijkje in enkele kazematten, waarbij Willem ook vandaag de rondleiding voor z’n rekening neemt. Interessant en leerzaam. Staande bovenop een kazemat biedt dat een mooi uitzicht op het hele museumcomplex, de sluis, de pier en natuurlijk het IJsselmeer. De zonsondergang is prachtig! Steeds weer veranderende kleuren. Eenmaal terug in het Bezoekerscentrum, kan ik het niet laten om tóch nog een paar keer naar buiten te gaan en de volgende fase van de zonsondergang te fotograferen.

Inmiddels is het eten bij het Chinese Restaurant opgehaald en op de tafels gezet. Een heerlijke geur verspreidt zich door de ruimte. We hebben zo langzamerhand wel trek gekregen in een hapje. Groot is de keus in gerechten, het ene ziet er nog lekkerder uit dan het andere. We genieten dan ook volop. Niet alleen van de maaltijd, maar ook van de gesprekken met elkaar tijdens het eten. Na dit Chinese buffet is het nog niet afgelopen. Een op een andere plek gedekte tafel gaf ons al wel een vermoeden, dat er nog een verrassing zou komen, maar wàt? dat gaat Hennie ons vertellen. Net als vorig jaar heeft zij ook nu weer een fantastisch dessert-buffet voor ons bereid. Diverse soorten pudding, waar je naar eigen smaak een heerlijke vruchtensaus aan toe kon voegen al of niet met slagroom! Mmmmmm, echt smullen dus! En alsof dat nog niet genoeg is, komen er bij de koffie etagères op tafel, gevuld met heerlijke koekjes en bonbons!

Maar goed, dat we aan het einde van deze maaltijd nog even de handen uit de mouwen moeten steken! Alles moet natuurlijk weer schoon en netjes achter worden gelaten, want de volgende dag is het museum weer geopend! Dus zorgen we ervoor, dat we geen praatjes krijgen, hi, hi! Zo rond de klok van half tien nemen we afscheid van elkaar. Het was een fantastisch leuke, gezellige avond. Ook nu zijn we het er over eens, dat dit voor herhaling vatbaar is, waarop iemand zei: dan wordt dat volgend jaar dus de derde keer en als je iets drie keer organiseert wordt het “traditie”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code