Dinsdag wandeltocht rondje Surhuizum 20 december 2016.

 

Foto: Arjen en Udie even samen op de foto bij de kersttafel.

Op de foto klikken om alle foto’s te bekijken.

 

Dinsdag wandeltocht rondje Surhuizum 20 december 2016.

Hoewel de weersvoorspelling er voor vandaag heel gunstig uitzag (net zulk mooi weer als de dag ervoor), lijkt het er bepaald niet op! In een behoorlijk dikke mist rijd ik naar Surhuizum, waar Arjen en Udie vandaag de wandeltocht hebben georganiseerd. Mooi op tijd arriveer ik bij het pannenkoekenhuis “Landzicht” net iets buiten Surhuizum. We waren hier al vaker en ook nu is het er weer lekker warm en gezellig. De een na de ander komt binnenwandelen en dat zijn er veel vandaag. Maar liefst 31 wandelaars om precies te zijn! Een grote groep, die plaats heeft genomen aan de lange tafel. Met in ons midden ook nog eens een echte Kerstman, die over enig acteertalent beschikt. Hilariteit alom!

Na de koffie met een heerlijk stuk cake gaan we op pad. De mist is aardig opgetrokken, maar de zware bewolking blijft. We zullen de zon dan ook de hele dag niet te zien krijgen. Best wel jammer, maar ja, het is niet altijd feest! De omgeving is erg mooi. We lopen door de buurtschap Ophuis (Ophús in het fries). De Turfloane langs de Feansterfeart is een mooi gedeelte van de route. Over deze vaart een aantal bruggetjes, sommige zó gammel, dat er een bord is geplaatst met de tekst: “betreden op eigen risico”. We nemen dan ook een andere brug om de vaart over te steken. Even later blijkt, dat, wat ik al stiekem vermoedde, we aankomen bij het huis van Arjen en Udie. Zoals al vaker is gebeurd, staat ook nu op een in kerstsfeer gedekt tafeltje buiten de warme glühwein klaar met daarbij een door Udie gemaakte hartige taart. Een heel leuk en lekker intermezzo op deze wandelochtend. Bovendien kunnen en mogen we gebruik maken van het toilet en dat is ook erg prettig.

Via een andere route lopen we terug naar “Landzicht”, waar we onze meegebrachte boterham mogen opeten. Er is heerlijke mosterdsoep en niet te vergeten warme chocolademelk, ja mét een dot slagroom! Mmmm, lekker! Dan vraagt Yolanda om stilte (er wordt nogal wat afgekletst en gelachen) en houdt een humoristische speech over alle mogelijke soorten lijstjes, waar Frouk, de coördinator van de wandelgroep  verantwoordelijk voor is. Ze wordt bedankt voor al het werk en dat gaat gepaard met een fraai kerststuk. Blij verrast neemt ze het in ontvangst.

Dan is het inmiddels tijd om aan de 2e lus te beginnen. Nu lopen we eerst door het dorp Surhuizum, waar vooral de markante bakstenen toren van de kerk opvalt. Al snel verlaten we het dorp om het buitengebied in te gaan. Eerst een stuk over een breed zandpad, later weer op de verharde weg. In de berm, half verscholen tussen de donker geworden bladeren, spot ik nog twee vrij grote paddenstoelen, grijzig wit van kleur. Langs de slootkant fel oranje gekleurde “stobben” van afgezaagde bomen, die voor wat kleur in het landschap zorgen. Zo lopen we na wat omzwervingen Surhuizum weer in langs een hertenkamp, waar 2 nieuwsgierige struisvogels proberen in m’n lens te pikken. Glurend onder het prikkeldraad door is het lastig om ze mooi op de foto te krijgen.

Rond de klok van drie uur zijn we terug in Landzicht, waar we nog even nagenieten en onderwijl genieten van een drankje. Ook nu kies ik en meerderen met mij voor warme chocolademelk al of niet met slagroom. Na Arjen en Udie te hebben bedankt voor deze mooie wandeldag en elkaar fijne feestdagen te hebben gewenst, gaat iedereen, lekker opgewarmd in het gezellige restaurant, weer de kou in naar de parkeerplaats. De laatste wandeldag van onze dinsdaggroep in dit jaar is voorbij. Omgevlogen! We hopen elkaar in het nieuwe jaar weer te zien, waarin we ook dan veel mooie wandeltochten zullen mogen beleven.

  1. Bert de Jong

    Wat een schrik Ellie. We hadden al even op je gewacht, maar je kwam maar niet. Toen ybele belde was iedereen heel stil. Toch wensen we jullie nog fijne Kerstdagen en we hopen tot spoedig weerziens.

    Heel veel beterschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code