Norg, 7e Noordenveldtocht 22 maart 2014.

Het is prachtig weer als ik naar Norg rijd en ik kan me dan ook niet voorstellen, dat volgens de weerberichten het later wel eens flink kan gaan regenen! Het lijkt er nu in ieder geval totaal niet op. De zon schijnt volop. Zo rond half 9 arriveer ik op de Brink in Norg en terwijl ik uitstap komt Liana met manlief aanrijden. Samen naar de Brinkhof, de mooie startlokatie in Norg. Al veel lopers binnen. Altijd weer leuk om de “wandelfamilie” weer te zien! Inschrijven, koffie, nog even met deze en gene een praatje. De rest van ons “troch-rinnersgroepje loopt vandaag de 30 km. Ik besluit toch maar de 20 km.te doen evenals Liana, omdat manlief anders toch wel erg lang moet wachten op haar terugkomst.

 

Goed negen uur gaan we van start. De 30 km. lopers zijn dan al lang vertrokken en op onze route is het vrij rustig. Eerst een stukje door het oude Norg, dan een nieuwe wijk, gedeeltelijk nog in aanbouw op een wat hoger gelegen es. Afwisselend lopen we op verharde en onverharde wegen en paden. De molen van Norg staat te pronken in het zonlicht. We lopen langs een kleine plas, waar de bomen in het water staan en doen denken aan een mangrovebos. Mooie weerspiegelingen in het water. We lopen het Norger Esdorpenlandschap in, laten het dorpje Westervelde links liggen en via een lekker zacht lopend pad van houtspaanders komen we weer aan de rand van Norg. Een grote lus gemaakt dus. Dan weer een stuk door het bos, waar door de regen van de afgelopen week enorm grote plassen op het pad ons dwingen omtrekkende bewegingen te maken. Na een kleine 10 km. bereiken we de rust- en contrôle plaats in Bospaviljoen “De Norgerberg”. Hoewel veel lopers zich te goed doen aan een groot stuk appeltaart met slagroom, weerstaan wij de verleiding en eten een krentenbol. We zitten hier heerlijk en nemen de tijd!!!!!

 

Fokie en Hillie komen ons ook nog gezelschap houden, maar dan is het toch ècht tijd om weer verder te gaan. Al pratend missen we een pijl en hoewel er achter ons behoorlijk geschreeuwd wordt, merken we dat niet op. Ook vóór ons is een groep doorgelopen. Zij keren terug, maar Liana weet aardig de weg en zonder iets afgesneden te hebben, komen we op het goede punt weer uit. De route voert ons op een hoog gelegen “dijkje” langs de grote gasopslag van Langelo en na het passeren van een kleine brink lopen we het dorp uit. Bij het bord “Jacobspad”, de Groningse pelgrimsroute van Uithuizen naar Hasselt, gaan we rechtsaf en komen dan langs een mooi stuk natuur met een vennetje.

 

Vrij snel daarna bereiken we Norg weer en zijn weer vroeg terug in De Brinkhof om ons af te melden. Als ik het goed onthouden heb, hebben er 476 wandelaars deelgenomen aan deze tocht. We drinken nog wat en “verkassen” naar een kroeg, waar Jelle inmiddels is neergestreken. We hebben genoten van de mooie route en het heerlijke wandelweer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code