Expositie schilderijen van Russische schilders in het Drents Museum 11 maart 2017.

 

Foto: Gelukkig is de grote tentoonstelling van schilderijen van Russische schilders nog niet afgelopen. Hij is nog t/m 2 april te zien in het Drents Museum.

 

Expositie schilderijen van Russische schilders in het Drents Museum op 11 maart 2017.

Even de sleur van het lange thuiszitten verbreken en de tentoonstelling bezoeken. En maar afwachten of ik het aankan vanwege de moeheid. Dus af en toe maar eens iets proberen en dit is een mooie gelegenheid.

Groot is onze verrassing om bij binnenkomst als eerste het schitterende schilderij van Ilya Repin te zien: De Wolgaslepers. Hing een paar jaar geleden in het Gronings Museum, waar toen een grote expositie was van al het werk van deze schilder, die wel de Rembrandt van Rusland wordt genoemd.

We dwalen rustig rond en kunnen alles goed zien, want het valt mee met de drukte. Uitgebreid bekijken we de schilderijen. Er zijn heel grote exemplaren bij. Hoewel ik niet wist of er gefotografeerd mocht worden, had ik de camera tóch maar meegenomen. En geen probleem, ik kon gewoon fotograferen. Helemaal leuk!

Na een paar uur hebben we alles gezien en gaan we het museumrestaurant in om iets te drinken. Dan weer op huis aan, nog nagenietend van deze werkelijk schitterende tentoonstelling. Ik had het niet graag willen missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code