Vastenwandeling op 1 april (nee, geen grap!) in St. Annaparochie 1 april 2017.

 

Foto:

Op deze foto klikken om alle foto’s te bekijken.

 

Vastenwandeling op 1 april 2017 in St. Annaparochie.

Ik besluit om te proberen de 5 km. te gaan lopen en dat is geen 1 april grap! Wél een uitdaging na 3 maanden niet te hebben gelopen!! Iebele gaat mee en kan mij dus eventueel ergens oppikken als het niet meer gaat. Maar……daar ga ik nog maar even niet van uit.

We worden hartelijk ontvangen in “De Skúl/Trefpunt bij de Rooms Katholieke Verrijzenis des Heren Kerk, die deel uitmaakt van de Heilige Jacobus de Meerdere Parochie. Al jaren zet deze parochie zich in voor arme kinderen in o.a. de Filipijnen. De opbrengst van de tocht gaat dan ook naar dit project, waar parochieleden Willy en Linda Winkels er op de Filipijnen voor zorgen, dat de kinderen voorzien worden van leermiddelen, schoolvervoer, voedsel voor kinderen op school, onderwijs en een toekomst voor de kinderen. Zo is deze VASTENWANDELING dit jaar één van de bijzondere acties.

Er zijn 2 afstanden: 15 km. en 5 km. We lopen rond Sint Annaparochie. De start van de 5 km. is om 3 uur, maar we mogen wel eerder vertrekken. We krijgen een route mee + een stuk koek en een appel. Na het verlaten van het parochiehuis, lopen we al snel buiten het dorp. Schelpenpaden en verharde weggetjes wisselen elkaar af. De akkers zijn omgeploegd en de vette klei glimt door de regen, die ons even vergezelt. Al gauw wordt het droog en doordat de wind het af laat weten (mag wel in de krant hier in het noorden!) is het prima loopweer!

Hoewel al na een paar honderd meter m’n benen beginnen op te spelen, sta ik even stil en dan zakt de pijn weer en kan ik weer verder. Ook tijdens de fotomomenten krijgen m’n benen even rust en kan ik daarna weer een eind lopen. Ik geniet van de natuur nu alles zó mooi uitloopt en in bloei staat. En steeds weer dat weidse vergezicht buiten het dorp. We maken echt een heel rondje om het dorp. Het laatste gedeelte over de Stadhouderskade met z’n mooie huizen, die alleen te bereiken zijn via een over de gracht liggend bruggetje. Schitterend zijn hier de treurwilgen, die met hun lange twijgen, nu nog heel lichtgroen van kleur, boven het water hangen als een gordijn. Prachtig! Achter de sportvelden langs steken we daarna de weg over en komen weer terug bij de Skúl, waar inmiddels al een aantal wandelaars zijn neergestreken.

Wij gaan ook aan de koffie en de heerlijke snert. Bekijken het mooie vanuit de Filipijnen meegebrachte houtsnijwerk en textiel. Tot onze verrassing mogen we bij vertrek iets uitzoeken als herinnering. Echt leuk. Terwijl we zo nog na zitten te praten, zie ik ineens Jan Riemersma binnenkomen. Beide zijn we blij verrast om elkaar hier te zien. Jan moedigt me aan door te zetten en hoopt me na de zomer weer terug te zien bij de FLAL. Fijn is het om zulke aardige wandelvrienden tegen te komen.

Dan is het tijd om op te stappen. Ben blij, dat ik de eerste stap heb gezet en het gelukt is om         5,6 km. te lopen! Heel apart om dat veel te vinden, terwijl ik altijd veel langere afstanden liep. Hopelijk komt dat straks weer. Komende week de start van de hartrevalidatie. Maandag fietsen en donderdag zaaloefeningen. Hoop, dat m’n conditie dan snel beter wordt en daar ga ik voor!!! De eerste stap is vandaag gezet. Het heeft me goed gedaan om weer deel te nemen aan het wandelgebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code