Loopclubje Wiebe rondje Koudum 2 april 2014

Het is net als dinsdag weer een fantastische, zomerse dag met een temperatuur van zo’n 22 graden. Wiebe heeft dan ook besloten in het vlakke, waterrijke gebied rond Koudum te gaan lopen en zo volop te genieten van zon en water. We parkeren de auto’s bij Hotel Restaurant Galamadammen en beginnen hier met de wandeling.

 

Deze keer niet het Morrapaed aan de zuidkant van de Morra naar Hemelum, maar het Poetspaad aan de noordkant van de Morra. Prachtig met de zon glinsterend op het water van de Morra, de groene weilanden, het geluid van de kieviten en grutto’s, die ook blij zijn met het heerlijke lenteweer. Wat kun je dan toch enorm genieten van alles wat de natuur biedt en is zo’n wandelmiddag ècht weer een cadeautje!! Na enkele foto’s gemaakt te hebben, krijg ik opeens in beeld, dat het geheugen van de camera vol is. Ik denk; krijg nou wat, dat bestáát niet. Dus maar even kijken en geheugenkaartje eventueel even over m’n shirt wrijven en dan zal het wel weer o.k. zijn. Nou, wat ik dàn zie, dat wil je niet geloven: een leeg vakje!!! Geen geheugenkaartje erin. Dom, dom, dom!! Zit nog thuis in de t.v. van de avond ervoor toen ik Iebele de foto’s van dinsdag heb laten zien.

 

Gelukkig hebben Bram en Hanneke hun camera ook bij zich en zijn ook al druk aan het fotograferen geweest, dus heb ik van hen heel mooie foto’s gekregen, die ik mag gebruiken om op de site te zettten. Harstikke fijn! Tòch wel een beetje onwennig, nu de camera doelloos om m’n nek hangt, loop ik verder en geniet van de wandeling. Op een bepaald moment verlaat het pad de Morra en buigt het rechtsaf langs de Kruisvaart, een brede vaart, die De Gronzen verbindt met de Morra. Bij een splitsing, waar je nog verder rechtdoor kunt lopen, gaan wij rechtsaf naar Koudum. Koudum binnenlopend kun je goed zien hóe hoog de kerk ligt. Alle straten er omheen lopen schuin omhoog. We passeren de kerk en via de winkelstraat komen we bij het Beeldhouwcentrum van Herma Bovenkerk. Er is volop bedrijvigheid. Grote en kleine stenen uit alle delen van de wereld liggen rondom het centrum.

 

Buiten is iemand bezig een steen te bewerken en binnen is van alles te zien. Herma vertelt over het project voor KIKA, dat nu gaande is. Er staan prachtige beelden, die door de makers ervan zijn afgestaan om eind april geveild te worden. De opbrengst van deze veiling gaat in z’n geheel naar KIKA, voor kinderen, die kanker hebben. Hoewel er veel te zien is en we eigenlijk nog niet uitgekeken zijn, gaat de tijd door en nemen we afscheid. Voor wie dit leest en geïnteresseerd is, ga er gerust eens een kijkje nemen. Het is ècht de moeite waard! Via de Dammenseweg lopen we Koudum weer uit en arriveren uiteindelijk weer bij Galamadammen. Op naar Harich, waar de stoelen buiten al uitnodigend klaarstaan.

 

Terwijl Tite koffie zet en anderen een handje helpen, staan er een paar lammetjes hartverscheurend te blèren. Ze hebben honger. Ze krijgen de fles (maar liefst 4 keer per dag!!) en Wiebe vraagt of ik ze de fles wil geven. Nou, graag natuurlijk, leuk! Dus zo geschiedt. Het is niet te geloven hòe hard die lammetjes aan de speen trekken. M’n beide armen al helemaal door het hekwerk. En dàn……..opeens een geweldige dreun door m’n hoofd. Ik schrik me rot. Denk dat m’n hoofd er afknalt. Wat blijkt? Ben ik met m’n gezicht op de boven het hek zittende stroomdraad gekomen. Nooit gezien die dunne draad. M’n lip voelt dik, net zoals wanneer je bij de tandarts een verdovingsprik hebt gekregen, maar er is niets van te zien. Nou, zo beleef je dus nog eens wat!!

 

De koffie smaakt hierna nòg lekkerder evenals de eigengemaakteappeltaart, waar Tite zo goed in is. Omdat het tegenwoordig bijna elke keer nazitten is bij Wiebe en Tite, is het gevaar groot, dat je ervan uitgaat, dat het een vast ritueel gaat worden na afloop van een wandeling. En dat is het natuurlijk niet. We vinden het allemaal heel bijzonder, dat we elke keer weer zo buitengewoon gastvrij worden uitgenodigd op de koffie na afloop van de wandeltocht. Buiten in het zonnetje genieten we van koffie, taart en van elkaar. We hebben weer een prachtige middag gehad en veel plezier met elkaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code