70ste Krentenbloesemtocht Dwingeloo 23 april 2017.

 

Foto:

Op de foto klikken om alle foto’s te bekijken.

 

 

70ste Krentenbloesemtocht Dwingeloo 23 april 2017.

Het spreekwoord zegt: “Beter een goede buur dan een verre vriend”. Nou, geef mij in dit geval die verre vriend maar! Van hem komt n.l. een berichtje met de uitnodiging om naar Dwingeloo te komen en daar 5 km. te gaan wandelen. Ik ben verbaasd, maar vooral geraakt, dat iemand het voor mij over heeft een eind te rijden om slechts 5 km. met mij te gaan lopen. Ik sla het dan ook niet af en ga het proberen. Iebele gaat mee en zo vertrekken we niet al te vroeg naar Dwingeloo.

Onderweg de nodige plensbuien, dus die kunnen ons niet meer treffen tijdens de wandeltocht. In Dwingeloo is het droog. In de zaal nog een aantal wandelaars aan de koffie, de wandelaars op de langere afstanden zijn al lang vertrokken. Wij doen rustig aan en drinken eerst gezellig koffie. De inschrijftafel is versierd vanwege het feit, dat deze tocht voor de 70ste keer wordt georganiseerd!!! En dat is een feestje waard!

Dan gaan we op pad. Iebele vermaakt zich wel met meegenomen lektuur. Helaas zijn de krentenbomen al uitgebloeid. Alles is erg vroeg dit jaar. De roze prunus bloeit nog volop en de knoppen in de brem komen al uit. En overal dat prachtige, ontluikende groen aan bomen en struiken. Heerlijk om weer eens even door al dit moois te wandelen en te genieten. Ondertussen lekker even bijkletsen, want het is al weer lange tijd geleden.

Het lopen viel me mee. Af en toe even stilstaan en dan weer een deurtje verder. Natuurlijk is         5 km. maar een korte afstand, maar voor mij nu nog lang genoeg. Het verbaast mij ook hóe snel je conditie kan verdwijnen. Rustig opbouwen en niet te veel willen, dan komt het w.s. wel goed. Hoop ik!!!!!

Als we terugkomen en ons afmelden, is de zaal praktisch leeg. Wij gaan naar een ander gedeelte van het restaurant, waar we genieten van een heerlijke kop mosterdsoep met daarin niet wat je zo direct verwacht!!!! Namelijk een bitterbal!!!! Heel apart, maar wél lekker! Na het goede te hebben genoten, stappen we op. Zelfs nu gaan nog wandelaars op pad. Je kunt tot 14.00 uur starten, dus vandaar. Buiten wacht ons een verrassing: elke deelnemer krijgt vanwege het 70-jarig feestje een krentenboompje aangeboden. Wàt een leuk idee!

Dan nemen we afscheid van elkaar. Het was een mooie wandeling, waar ik erg van heb genoten. Trouwens het uitzetten van mooie tochten kun je wel aan DOS overlaten!! Tot een volgende keer hoop ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code