Verjaardag vieren Nij Beets 29 april 2017.

 

Foto:

Op de foto klikken om alle foto’s te bekijken.

 

Verjaardag vieren met de kinderen en kleinkinderen op de Boartersdei in Nij Beets.

Altijd weer probeer je iets te bedenken wat leuk is voor de kleinkinderen. Zo hebben we in de afgelopen jaren al verschillende dingen gedaan. Want als de kinderen een leuke dag hebben, hebben de ouders en grootouders dat ook! Heel toevallig zag ik op Facebook deze Boartersdei in het Openluchtmuseum It Damshûs in Nij Beets voorbijkomen. En dacht meteen: dit is het. Er zou van alles voor de kinderen worden georganiseerd. Dus vertrekken Iebele en ik al bijtijds naar Nij Beets, zodat we er zijn als de kinderen uit Amsterdam en Epse verschijnen.

Dat duurde nog even, want bij Almere was de autoweg afgesloten en moesten ze over de Afsluitdijk deze kant op komen. Aan het eind van de middag troffen ze het weer slecht, want toen was er geen verkeer richting Noord-Holland mogelijk, omdat er weer problemen met de bruggen bij Kornwerderzand waren.

Wij hebben ons ondertussen wel vermaakt. Praatje gemaakt met Franke Kooijker, vrijwilliger van het museum en ook een fervente wandelaar, die vandaag de entreekaartjes verkoopt. En de belangstelling is groot. Voor het eerst wordt deze dag nu vroeger in het jaar in deze meivakantie gehouden en dat is een schot in de roos! Er is zó veel te doen en te beleven, dat je het bijna niet in één dag kunt doen. De sfeer is relaxed en ook het weer werkt mee. Prachtige wolkenluchten en een heerlijk zonnetje.

We beginnen de dag uiteraard met gebak: een heerlijk stuk oranjekoek nadat er voor mij het lang zal ze leven is gezongen, waar ook omstanders aan deelnamen. Leuk! Ik voelde me dan ook echt jarig! En dan het terrein op, van de ene activiteit naar de andere. De pony’s waren heel erg in trek. Ook de boottochten met de praam door de petgatten waren favoriet. Steeds weer een volle bak!

Om kort te gaan: we hebben met elkaar werkelijk een fantastisch mooie, gezellige dag gehad! Zeker voor herhaling vatbaar. Aan de foto’s is wel te zien wat er allemaal gedaan kon worden en bekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code