Gaasterlandwandeltocht 7 mei 2017.

 

Foto: Op de foto klikken om alle foto’s te bekijken.

Gaasterlandwandeltocht 7 mei 2017.

De dag ervoor, tijdens de Veencamino in Veendam en omstreken, kwam Geert Jan op het idee om samen met Yosha en z’n vader de Gaasterlandwandeltocht te gaan lopen met mij. En met mij lopen betekent: niet te veel kilometers en rustig aan. Geweldig, dat ze dat voor me over hebben en dat is nu al de tweede keer dit dat gebeurt. Echt super. We gaan dus de 7,8 km. doen, die achteraf toch iets meer blijkt te zijn en ik moet zeggen, dat heb ik wel goed gevoeld. Maar ik heb het gered en dus weer een klein beetje verder dan de vorige keren.

Het weer is prachtig. Kon niet beter en dan is Gaasterland een heerlijk gebied om doorheen te lopen. Het begint meteen al goed met de Wyldemerk. Een mooi gebied. De plas is ontstaan door zandwinning voor de weg Balk-Koudum. Er zijn aanlegsteigers gemaakt en het is een fijne plek om te vertoeven. Via de Skouleane komen we op de Beukenlaan met z’n grote beuken, die nu in het frisse lentegroen zijn gekleurd. Heel mooi. Komen langs zomerhuisjes, waar een echtpaar bezig is in de tuin. Grasmaaier met 3 wielen werkt niet al te best, waarop mevrouw zegt, dat zij altijd nóg een wiel erafhaalt en zo met 2 wielen het gras eraf haalt. Had het wel eens willen zien, maar manlief maaide door.

Dan richting IJsboerderij, waar een stempelpost is. En……natuurlijk ook koffie, thee en chocolademelk te koop zijn. Even pauseren dus. Door een heel moderne stal weer naar buiten. Op de mooie, stenen Gaaikemabank gaan Bep en Yosha even voelen hoe zo’n bank zit. We steken het Huningspaad over en speciaal voor ons is er een breed pad in het weiland gemaaid. Hier zien we het IJsselmeer met zwanen en andere vogels op het water. We mogen ook nog door een stal lopen, die vol staat met hoofdzakelijk Friese paarden. Yosha geeft ze wat hooi en zou nog wel een tijdje willen blijven. Maar daar is geen tijd voor, we moeten verder. Zo komen we even later bij het Oudemirdumerklif, waar je alleen lopend of met de fiets kunt komen. Hier vind je bijzondere vegetatie en het is dan ook een beschermd gebied.

Bij een boerderij spelen en dartelen jonge geitjes, die er toch wel een beetje bijzonder uitzien. Ze zijn helemaal wit, alleen de kop is bruin. Leuk om te zien. Een paar meter verder het bord Oudemirdum, waar het gezellig druk is op De Brink. Volle terrassen en allemaal wandelaars. De korte afstand krijgt hier het finishstempel. En horen we, dat we van hier met de bus weer terug naar de Manege worden gebracht. Ik moet zeggen, dat me dat als muziek in de oren klonk, want ik was zó moe. Het is toch wat, dat je van 7,5 km. al zó moe kunt zijn. Ik heb dan ook totaal geen conditie meer.(Enfin, morgen weer naar de cardioloog en kijken wat hij zegt.)

Een prachtige, oude bus uit 1958 komt voorgereden en er stappen heel wat wandelaars in. Zo maken we nog een leuk ritje en zijn al snel bij de Manege. De “Grunnigers” gaan er meteen vandoor, omdat ze nog andere verplichtingen hebben. Iebele is inmiddels gearriveerd om me op te halen en samen smullen we nog even van een lekker ijsje. Horen, dat er maar liefst 2200 wandelaars aan deze tocht hebben deelgenomen. Geweldig voor de organisatie, die alles weer prima voor elkaar had!!! En dan op huis aan. Een klein eindje rijden maar naar Balk. Moe, maar voldaan, dat ik tóch weer een afstand heb gelopen, kom ik thuis en ga ik eerst even een poosje uitrusten. We hebben heerlijk gelopen met z’n vieren en genoten van de prachtige natuur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code