“Veen- en Zand-Camino” rondje Veendam/Muntendam op 6 mei 2017.

 

Om alle foto’s te bekijken even op bovenstaande foto klikken

 

“Veen- en Zand-Camino” rondje Veendam/Muntendam op 6 mei 2017.

Wij, dat is de Regio Friesland van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, zijn uitgenodigd door de Regio Groningen/Drenthe voor de Voorjaarswandeling. We gaan dus dit jaar met onze wandeling  de “grens” over.

We worden tussen 10 uur en half 11 verwacht in het Buurthuis “Noord-West” in Veendam en beginnen de dag met een lekker kopje koffie. Een welkomstwoordje van de voorzitter van het Groningse regiobestuur ( Gerry Buitinck, Lily Dobma, Gerard van Drecht en Klaas Niemeijer), waarin ze onder meer vertelt hoe de dag er uit ziet. Er wordt gewandeld, maar ook aan de fietsers is gedacht en voor beide groepen is een route uitgezet én gepijld!

Kwart voor 11 gaat iedereen op pad. Iebele en ik gaan met de auto samen met Geert Jan naar de Heemtuin in Muntendam. Een groot complex op een enorm groot stuk grond, waar van alles wordt verbouwd. Wij maken daar een kleine rondwandeling en krijgen zo een goede indruk van wat hier allemaal gebeurt. Het terrein grenst aan een natuurgebied, een begrazingsgebied en op een bepaald moment zien we de wandelaars heel in de verte lopen.

De planning is, dat iedereen zo rond 12.15 uur hier zal arriveren om van een welverdiende pauze. En als de groep wandelaars compleet is, wordt de soep opgediend. Er is keuze uit maar liefst 3 soorten soep en er is voor iedereen een krentenbol. Er blijft gelukkig genoeg over voor de fietsers, die wat later aankomen. Het is een gezellig bijeenzijn, waardoor we andere regioleden leren kennen.

Hierna gaan de wandelaars en de fietsers via een niet zo lange route naar de PKN kerk in Muntendam. Albert Gort heeft dit met z’n schoonzusje Sieneke geregeld. In de kerk is koffie met cake. De heer Roelf Wind, een van de organisten van deze kerk, vertelt het een en ander over het prachtige Van Oeckelen orgel uit 1864. Even later verschijnt hij boven bij het orgel en zal ons de variatie aan klanken van dit mooie orgel laten horen. Er komen enkele bekende liederen voorbij en sommigen zingen mee. Dan horen we ook wat voor een prachtige stem de organist zelf heeft. Echt héél mooi!

Na dit mooie gebeuren gaan de wandelaars en fietsers weer op pad. Wij lopen met Geert Jan nog even door het dorp en stappen dan in de auto om terug te keren naar het buurthuis, waar de vrijwilligers al klaar staan om ons van een drankje te voorzien. Al snel komt de rest ook binnenvallen en zitten we nog een tijdje genoeglijk bij elkaar. Zo rond een uur of vijf gaan de meesten weer vertrekken na het bestuur en vooral ook Albert te hebben bedankt voor de goede organisatie en de prachtige dag in een zonnig Veendam. Wij hebben er ook heel erg van genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code