12e Leekstermeer Wandeltocht 20 mei 2017.

 

Foto:
Op de foto klikken om alle foto’s te bekijken.

 

12e Leekstermeer Wandeltocht 20 mei 2017.

Vorige week een rondje in de buurt gelopen, vandaag maar weer eens aan een echte wandeltocht meedoen, die bovendien een voor mij nu nog ideale afstand van 7,5 km. heeft. En de late start maakt, dat ik niet al te vroeg hoef te vertrekken. Het is prachtig weer en heerlijke temperatuur om te wandelen.

Mooi op tijd ben ik bij de startlocatie, schrijf me in en mag meteen op pad gaan. De route gaat hoofdzakelijk over het uitgestrekte landgoed Nienoord en het is knap, dat de organisatie van zo’n korte afstand tóch een mooie route heeft uitgezet. Het is genieten van alles wat bloeit. We hebben zelfs nog een heel leuke stempelpost bij de Gasterij in Midwolde, tegenover de kerk. Een groot bord nodigt de bezoekers uit, zelfs in het Duits en Engels, om de bijzondere kerk te bezoeken. Maar…….helaas, de kerk is gesloten. Een gemiste kans lijkt me.

De koffie met cake smaakt lekker en er heerst een gezellige sfeer dankzij een echtpaar, dat leuke muziek zit te spelen. Na deze pauze lopen we weer een stukje dezelfde weg terug en passeren een weiland met een grote veestapel Yerseykoeien, een prachtig koeienras vind ik. Wat opvallend is in deze contreien zijn de bijzondere hekken, die toegang geven tot een perceel weiland. Allemaal van dezelfde constructie en heel apart.

De witte meiboom bloeit uitbundig en ook het fluitekruid ziet er nog prachtig uit en is soms tot bijna manshoogte gegroeid. Het zonlicht speelt tussen de bomen door en geeft lichte plekken op ons pad. Zo bereiken we de rand van Leek en lopen het park rond Nienoord in. Schitterende rododendrons in alle mogelijke kleuren, die uitnodigen om gefotografeerd te worden. We lopen rond het prachtige Nienoord en komen uit aan de achterkant, waar de finish is. Er is een fair, waar allerhande Oosterse producten te koop zijn en er is muziek.

Na nog een mooi wandelingetje bereik ik de startlocatie, waar de parkeerplaatsen zijn. En dan is het nog best even zoeken waar de auto staat. Snel alles opengooien, want de temperatuur is hoog opgelopen door de zon. En dan terug naar Balk. Met een voldaan gevoel, want de tocht is vrij goed gegaan en dat geeft weer wat hoop voor de toekomst.

  1. Hennie visser

    Lieve Elly wat goed dat je met de wandel tjes begint , Je niet er nog steeds van Heelveel cucces verder En geniet van het mooie weer Groet aan Ybele van ons

    1. Elly Koopman Bericht auteur

      Dankjewel Hennie voor je leuke reactie. Maar wat zal ik blij zijn als ik weer met het wandelpeloton de langere afstanden kan lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code