Oldtimers bij Camping ‘t Hop vrijdag 26 mei 2017.

 

Foto:

Klik op de foto om alle foto’s te zien.

 

Oldtimers bij Camping ‘t Hop vrijdag 26 mei 2017.

Zoals elk jaar in de week waarin Hemelvaartsdag valt, komen de Oldtimers overal vandaan, ook uit het buitenland, om hier de Elfstedentocht voor Oldtimers te gaan rijden. Dit gebeurt op zaterdag, de laatste dag van de Wandel Elfstedentocht en komen de wandelaars, die onderweg zijn naar Leeuwarden, ze tegen. Altijd weer leuk. Dit jaar doen er 400 auto’s mee en 200 motoren. Alleen voertuigen van 1949 en ouder mogen meedoen. De grens is dus 1949.

Wij gaan traditiegetrouw op de avond vóór de rit de Oldtimers bekijken. Het is prachtig weer en er heerst een leuke sfeer op het tijdelijke kampeerterrein in het weiland bij de camping. Autoliefhebbers kunnen in alle rust al het moois wat staat te blinken in het zonlicht bekijken en een praatje maken met de eigenaars, die altijd wel bereid zijn iets te vertellen over hun trots en glorie. Een grote tent biedt onderdak voor gezamenlijke dingen.

We scharrelen hier een hele tijd rond en zo tegen tienen, de zon gaat bijna onder, gaan we weer op huis aan, onder de indruk van al het moois wat we gezien hebben. Onvoorstelbaar, dat er nog zó veel van die prachtige, oude, gerestaureerde en goed onderhouden auto’s zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code