Noordwolde 26-04-2014

Rotantocht Noordwolde 26 april 2014.
Omdat Liana de avond ervoor nog twijfelt welke afstand ze gaat lopen en de 40 km. om 8 uur start, ga ik al vroeg op pad naar Noordwolde en ben er, schrik niet, al om 7.40 uur!!! Niet normaal. Toch zijn er al veel lopers en wat het ergste is, de lange rij voor de inschrijftafel. Hoewel we al een dubbelzijdig formuliertje hebben ingevuld, waar zelfs de leeftijd werd gevraagd!!!!, ging achter de tafel iemand nog eens je naam op een lijst zetten en nòg enkele administratieve handelingen verrichten!!! Nou, dan weet je het wel. Een rij wachtenden van hier tot Tokio. Eindelijk m’n route gekregen en eerst maar een bakkie. Zie veel lopers weggaan en weer nieuwe wandelaars binnenkomen. Wat ik niet wist is, dat je tussen 8 uur en negen uur kon starten, dus arriveert Liana geruime tijd later. Als we besluiten om weg te gaan, komen we buiten de ploeg Gort tegen, die vragen of we even wachten. Natuurlijk doen we dat.

 

Deze keer een “nieuw Gortje”, Olena, die vandaag met pa Albert en opa Albert voor de eerste keer een 25 km.-tocht gaat lopen! Geen kleinigheid voor een meisje van 11 jaar! Met z’n allen (Feiko ook present) gaan we er vandoor. Al snel zijn we buiten Noordwolde. In het begin nog een beetje fris, maar al snel kunnen jassen en vesten uit. Heerlijk loopweer en een prachtige route, hoofdzakelijk door natuurgebieden. Hoewel de officiële rust gepland staat na zo’n 13 kilometer, komen we langs een uitnodigend bord langs de kant van de weg. Buiten in de tuin gezellige zitjes en er is van alles te koop. Wij aan de koffie, heerlijk. Steeds meer wandelaars komen op deze plek af nu ze zien, dat er meer lopers genieten van een rust.

 

Als we denken, dat de w.c. een ouderwets “húske” is, zijn we aangenaam verrast als we het interieur zien. Een toiletpot met “versierde” bril en een fonteintje! Na dit fijne oponthoud weer verder. Passeren een oud schooltje, nu atelier, met er tegenover gelegen de schoolwoning. Dat we steeds op de grens Friesland – Drenthe lopen, is te zien aan de zwart-witte grenspalen met de wapens erop. Bij de officiële rust aan de soep. Er zitten notabene al 40 km.-lopers op het terras! Ja, ons tempo ligt vandaag niet al te hoog. Foto’s maken, af en toe rusten, bekenden tegenkomen, die een ritje met paard en wagen maken en daar even een praatje mee maken en plezier en gezelligheid met elkaar. Het laatste stuk valt voor Olena niet mee. Maar ja, wat wil je! 25 km. is ook niet niks voor een meisje van 11 jaar! Bovendien blijken het er na afloop ook nog eens 27 km. te zijn. Tòch geeft ze niet op en haalt de eindstreep. Gelijk de schoenen uit en zitten en wat drinken.

 

Jammer, dat er geen medailles waren, want daar had ze zo op gehoopt! Andere keer misschien. Wèl een stempel en plaatje voor het wandelboekje. Omdat het al vrij laat is, blijven we niet lang nazitten. Het was een leuke, mooie wandeldag, waar bijna 600 wandelaars aan mee hebben gedaan. De organisatie is hier duidelijk heel blij mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code