Wandeling van Balk naar Woudsend 26 augustus 2017.

 

Foto: Aan de overkant ligt Heeg.

Op de foto klikken om het hele album te bekijken.

 

 

Wandeling van Balk naar Woudsend 26 augustus 2017.

Hoewel ik constant heel erg moe ben, dwing ik mezelf om een eindje te gaan wandelen. Ik start vanuit huis in Balk en mijn doel is Woudsend, waar Iebele me komt ophalen. Of eerder als het niet meer gaat.

Het is mooi weer, er staat geen zuchtje wind en naarmate de dag vordert, wordt het steeds benauwder. In de jachthaven bij Restaurant Paviljoen “Badmeester Keimpe” ligt de haven vol met BM-ers en daarbij de nodige “moederschepen”. De geplande zeilwedstrijd is tot nader order uitgesteld omdat er totaal geen wind is. Het Slotermeer ligt er zo glad als een spiegel bij. Op het strandje een enkele ouder met z’n kind. Zal straks wel drukker worden met dit warme weer.  Wat foto’s gemaakt en weer verder het fietspad op, dat eerst om het vakantiepark loopt en later langs het Slotermeer. Om het meer te kunnen zien, moet je het fietspad af en even een dijkje oplopen. Dan heb je een mooi uitzicht. Aan de overkant in de verte Woudsend, aan de oever liggen een paar kruisers en op het meer een enkele zeilboot. Het is stil en die rust vind ik wel prettig.

Het voetpad eindigt op een smal weggetje, waar alleen bestemmingsverkeer met een auto mag komen. Nog een klein stukje en ik arriveer op de weg Balk-Woudsend. Heb nog wel wat energie over, dus ga ik niet van hier rechtstreeks naar Woudsend (3 km.), maar sla af naar Elahuizen. Na een paar kilometer kun je afslaan naar Harich en Balk, maar ik kies de route langs het Heegermeer via de buurtschap Indijk. Hier is het aanmerkelijk drukker met zeilboten dan op het Slotermeer. Een jetski “vliegt” met een bloedgang over het water, een fontein van water achter zich latend, Zullen niet alle zeilers even leuk vinden denk ik.

Aan de rechterkant van het weggetje zie je op een afstand een lichte verhoging in het weiland en de camera inzoomend ontwaar je tussen de bomen een klokkenstoel. Een hekje staat uinodigend open met op het bordje ernaast de geschiedenis van deze kleine begraafplaats in de middle of nowhere. Verder lopend door het weiland kom ik weer bij een openstaand hekje en ben op de begraafplaats aangeland. Nou ja begraafplaats……Twee rechtop staande, oude grafzerken en een paar liggende. Dat is alles. En niet te vergeten natuurlijk een fraaie, goed onderhouden klokkenstoel. Een bankje nodigt uit om even te zitten en wat te eten. Dan terug naar de bewoonde wereld.

Ik blijf dit weggetje volgen en zie het jaren geleden gebouwde vakantiepark van Woudsend dichterbij komen. Omdat er nu veel begroeiing is, is het niet meer zo lelijk als in het begin. Allemaal dezelfde type woning met felrode daken. Een lelijke “puist” aan het zo mooie dorpje Woudsend. Enfin, alles went zullen we maar zeggen.Ik loop er omheen en kom zo in Woudsend. Met Iebele afgesproken bij Café Restaurant de “Watersport” bij de brug. Als altijd ook vandaag weer een trekpleister om even neer te strijken. Terras pal aan het water, dus veel te zien. Ondanks het enkele jaren geleden gebouwde aquaduct, is het hier een komen en gaan van grote en kleine boten. De brug gaat dan ook om de haverklap open en weer dicht. Je kunt het hier makkelijk een middag volhouden, maar dat doen we maar niet. Onze stoelen worden meteen ingenomen door andere gasten, die blij zijn een plekje te hebben gekregen op het overvolle terras. Moe, maar voldaan, dat ik dit weer heb meegemaakt, rijden we terug naar Balk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code